Ухвала
від 28.03.2024 по справі 626/1229/24
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/1229/24

Провадження № 2/626/305/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження в справі

та призначення справи в судове засідання

28.03.2024 року м. Красноград

Суддя Красноградського районного суду Харківської області Гусар Павло Іванович, перевіривши виконання вимог ст.175-177 ЦПК України по цивільній справі № 626/1229/24 за позовною заявою ОСОБА_1 до Філії Бурове Управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» про зобов`язання нарахувати та виплатити доплату до заробітної плати за суміщення посад/виконання обов`язків тимчасово відсутнього робітника, компенсацію втрати частини грошових доходів у зв`язку з порушенням строків (термінів) їх виплати та відшкодування (компенсації) завданої моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

До Красноградського районного суду Харківської області через «Електронний суд» 27.03.2024 року звернувся ОСОБА_1 з позовною заявою до Філії Бурове Управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» про зобов`язання нарахувати та виплатити доплату до заробітної плати за суміщення посад/виконання обов`язків тимчасово відсутнього робітника, компенсацію втрати частини грошових доходів у зв`язку з порушенням строків (термінів) їх виплати та відшкодування (компенсації) завданої моральної шкоди.

Справа підсудна Красноградському районному суду Харківської області.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позову або відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст.185-186 ЦПК України, немає.

Вважаю за необхідне прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі.

Позивач подав клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Розглянувши дане клопотання, враховуючи підстави, зазначені в ст.274 ЦПК України, вважаю, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження і слід призначити дату, час і місце судового засідання з повідомленням (викликом) учасників судового процесу.

Крім того позивач разом із позовною заявою подав клопотання про витребування доказів, а саме:

- у відповідача довідку про нарахування/не нарахування доплати до заробітної плати за період з 21.09.2023 року по 30.09.2023 року за виконання ним обов`язків (суміщення посад) тимчасово відсутнього робітника начальника відділу служби розслідувань та співпраці з правоохоронними органами ОСОБА_2 , відомості щодо перебування останнього у відпустці в період з 21.09.2023 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи те, що позивачем було заявлене відповідне клопотання про витребування вищезазначених доказів разом з позовною заявою, вважаю, що відповідні докази повинні бути судом витребувані, а клопотання позивача - задоволене.

Згідно ч. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Відповідно до ст. 43 ЦПК України документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

У разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.

Такі документи в електронній формі направляються з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а у разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Якщо інший учасник справи відповідно до частини шостої статті 14 цього Кодексу зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов`язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Суд, направляючи такому учаснику справи судові виклики і повідомлення, ухвали у випадках, передбачених цим Кодексом, зазначає у цих документах про обов`язок такої особи зареєструвати свій електронний кабінет та можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Дана позовна заява подана позивачем 27.03.2024 року через підсистему ЕСІТС «Електронний суд».

З даних системи «Д-3» вбачається, що наразі електронний кабінет відповідача на якого у відповідності до положень ст. 14 ЦПК України починаючи з 20 лютого 2024 року розповсюджується обов`язок реєстрації електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі не зареєстрований, у зв`язку з чим учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов`язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Враховуючи викладене, суд повідомляє відповідача про обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Керуючись ст.294 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Філії Бурове Управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» про зобов`язання нарахувати та виплатити доплату до заробітної плати за суміщення посад/виконання обов`язків тимчасово відсутнього робітника, компенсацію втрати частини грошових доходів у зв`язку з порушенням строків (термінів) їх виплати та відшкодування (компенсації) завданої моральної шкоди до розгляду і відкрити провадження по цивільній справі № 626/1229/24.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання по розгляду позовної заяви на 25.04.2024року о14:00год. в приміщенні Красноградського районного суду Харківської області.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати відзив на позов, докази, що підтверджують обставини, на яких грунтуються його заперечення, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, а також відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 8 ст.178 ЦПК України, у разі ненадання ним у встановлений судом строк без поважних причин відзиву на позов, суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі -заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповідної заяви по суті справи.

Витребувати у Філії Бурове Управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» (ЄДРПОУ 00156392, вул. Полтавська, 86, м. Красноград, Красноградського району, Харківської області) довідку про нарахування/ не нарахування доплати до заробітної плати ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 за період з 21.09.2023 року по 30.09.2023 року за виконання обов`язків (суміщення посад) тимчасово відсутнього робітника начальника відділу службових розслідувань та співпраці з правоохоронними органами філії БУ «Укрбаргаз» ОСОБА_2 та відомості щодо перебування останнього у відпустці в період з 21.09.2023 року по 30.09.2023 року.

Витребувані докази Філії Бурове Управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» надати безпосередньо до суду невідкладно після отримання даної ухвали, але не пізніше 25.04.2024 року.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо справи, що розглядається, вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://kr.hr.court.gov.ua/sud2021/gromadyanam/csz.

В судове засідання викликати учасників судового процесу.

Також суд повідомляє відповідача Філію Бурове Управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування» про обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117982431
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання нарахувати та виплатити доплату до заробітної плати за суміщення посад/виконання обов`язків тимчасово відсутнього робітника, компенсацію втрати частини грошових доходів у зв`язку з порушенням строків (термінів) їх виплати та відшкодування (компенсації) завданої моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —626/1229/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Гусар П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні