Ухвала
від 29.03.2024 по справі 472/320/24
ВЕСЕЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 472/320/24

УХ ВА ЛА

про самовідвід судді

"29" березня 2024 р. селище Веселинове

Суддя Веселинівського районного суду Миколаївської області Кучерявенко С.С., розглянувши заяву керівника Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області Денисенко Віти Василівни про забезпечення позову в цивільній справі за позовом керівника Вознесенської окружної прокуратури Денисенко Віти Василівни в інтересах держави в особі: Миколаївської обласної військової адміністрації до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Веселинівської селищної ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , СФГ "Пролісок", ТОВ "Веселинівська автоколона №3", третя особа без самостійних вимог на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство "ЛІСИ УКРАЇНИ", про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками шляхом визнання незаконними та скасування наказів та рішень, визнання недійсними договорів, скасування державної реєстрації земельних ділянок,

ВСТАНОВИВ:

До Веселинівського районного суду надійшла заяау керівника Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області Денисенко В.В. про забезпечення позову в цивільній справі за позовом керівника Вознесенської окружної прокуратури Денисенко Віти Василівни в інтересах держави в особі: Миколаївської обласної військової адміністрації до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Веселинівської селищної ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , СФГ "Пролісок", ТОВ "Веселинівська автоколона №3", третя особа без самостійних вимог на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство "ЛІСИ УКРАЇНИ", про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками шляхом визнання незаконними та скасування наказів та рішень, визнання недійсними договорів, скасування державної реєстрації земельних ділянок.

Автоматизованою системою розподілу судової справи між суддями 28.03.2024 року зазначена справа була розподілена судді Веселинівського районного суду Кучерявенку С.С.

В силу ч. 1ст. 40 ЦПК Українипитання про відвід (самовідвід) суддя може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі. Питання про відвід судді вирішує суд,який розглядає справу. Суд задовольняє відвід, якщо доходить висновку пройого обгрунтованість.

Вивчивши матеріали справи суддя вважає за необхідне заявити самовідвід виходячи з наступного.

Судом встановлено, що одним із відповідачів по справі є СФГ "Пролісок", керівником якого є ОСОБА_6 , засновники: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , останній є близькою особою - членом сім`ї працівника апарату Веселинівського районного суду - помічника судді ОСОБА_9 - ОСОБА_10 , а саме її чоловіком.

Згідно п. 5 ч.1 ст. 36 ЦПК України суддя не може брати участь в розгляді справи і підлягає відводу (самовідводу), зокрема, якщо є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 39 ЦПК України з підстав, зазначених у статтях 36, 37 і 38 цього Кодексу, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач зобов`язані заявити самовідвід.

Відповідно до практики Європейського суду з прав людини( рішення від 09.11.2006 року у справі "Білуга проти України" від 28.10.1998 року у справі "Ветштан проти Швейцарії") важливим питанням є довіра, яку суди повинні вселяти у громадськість у демократичному суспільстві. Судді зобов`язані викликати довіру в учасників судового розгляду, а тому будь-який суддя, стосовно якого є підстави для довіри у недостатній неупередженості, повинен брати самовідвід або бути відведений.

Згідно статті 15 Кодексу суддівської етики неупереджений розгляд справ є основним обов`язком судді.

Суддя має право заявити самовідвід у випадках, передбачених процесуальним законодавством, у разі наявності упередженості щодо одного з учасників процесу, а також у випадку, якщо судді з його власних джерел стали відомі докази чи факти, які можуть вплинути на результат розгляду справи. Суддя не повинен зловживати правом на самовідвід. Суддя заявляє самовідвід від участі в розгляді справи у разі неможливості ухвалення ним об`єктивного рішення у справі.

Відповідні норми гарантують неупередженість у здійсненні правосуддя, попереджає можливість скасування рішень за мотивами незаконності складу суду, заінтересованості певних суб`єктів, що з`ясувалися під час перевірки справи вищестоящими інстанціями.

Враховуючи вищевикладене, суддя вважає за можливе і доцільне заявити самовідвід, щоб у сторін справи в майбутньому не виникло сумнівів у необ`єктивності та неупередженості судді при винесені рішення у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 36, 39 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заявити самовідвід по цивільній справі № 472/320/24 за заявою керівника Вознесенської окружної прокуратури Миколаївської області ОСОБА_11 про забезпечення позову в цивільній справі за позовом керівника Вознесенської окружної прокуратури Денисенко Віти Василівни в інтересах держави в особі: Миколаївської обласної військової адміністрації до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Веселинівської селищної ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , СФГ "Пролісок", ТОВ "Веселинівська автоколона №3", третя особа без самостійних вимог на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство "ЛІСИ УКРАЇНИ", про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками шляхом визнання незаконними та скасування наказів та рішень, визнання недійсними договорів, скасування державної реєстрації земельних ділянок.

Передати зазначену справу до канцелярії Веселинівського районного суду Миколаївської області для здійснення повторного автоматичного розподілу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Веселинівського райсуду

Миколаївської області С.С. Кучерявенко

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117983996
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —472/320/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Тустановський А. О.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Орленко Л. О.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Орленко Л. О.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні