Ухвала
від 13.03.2024 по справі 911/35/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"13" березня 2024 р. Справа № 911/35/24

Господарський суд Київської області в особі судді Лопатіна А.В. розглянувши матеріали

заяви Головного управління Державної податкової служби України у Київській області,

м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг", Київська область,

м. Вишневе, код ЄДРПОУ 42871215

про банкрутство

за участю секретаря судового засідання Єрьоміч О.А.

за участю представників згідно з протоколом судового засідання.

встановив:

До господарського суду Київської області від Головного управління державної податкової служби України у Київській області надійшла заява про відкриття провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг".

Ухвалою господарського суду від 08.01.2024 р. прийнято заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство "Проксітехноторг" до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 24.01.2024 р.

Направлено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого на посаду розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг".

У відповідь на вказаний судовий запит надійшла довідка з кандидатурою арбітражного керуючого Власова Р.В.

Ухвалою господарського суду від 10.01.2024 р. повідомлено арбітражного керуючого Власова Романа Володимировича, що підготовче засідання суду відбудеться 24.01.2024 р.; роз`яснено арбітражному керуючому Власову Роману Володимировичу, кандидатуру якого визначено автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, що він може подати до суду у строк до 19.01.2024 р. заяву щодо участі у даній справі з долученими до неї належним чином завіреними копіями свідоцтва на право зайняття діяльністю арбітражних керуючих та договором страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші документи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

10.01.2024 р. до суду від арбітражного керуючого Пилипенко Маргарити Миколаївни надійшла заява про згоду на участь у цій справі.

22.01.2024 р. до суду від арбітражного керуючого Шалашного Леоніда Олександровича надійшла заява про згоду на участь у цій справі.

24.01.2024 р. через канцелярію суду арбітражним керуючим Різником Олександром Юрійовичем подано згоду на участь у справі про банкрутство.

24.01.2024 р. через канцелярію суду арбітражним керуючим Петросяном Арманом Саркісовичем подано заяву про участь у справі про банкрутство.

24.01.2024 р. через канцелярію суду арбітражним керуючим Демчаном Олександром Івановичем подано заяву про участь у справі про банкрутство.

24.01.2024 р. розгляд справи не відбувся у зв`язку з оголошенням повітряної тривоги у м. Києві та, відповідно, наявністю загрози життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів суду, працівників апарату суду, суддів, з урахуванням введення указом Президента України від 24.02.2022 р. № 64/2022 воєнного стану в Україні, а також того, що відповідно до статті 3 Конституції України людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Ухвалою господарського суду від 25.01.2024 р. підготовче засідання суду та розгляд заяви арбітражного керуючого Різника О.Ю. про участь у справі, розгляд заяви арбітражного керуючого Петросяна А.С. про участь у справі, розгляд заяви арбітражного керуючого Демчана О.І. про участь у справі призначено на 13.03.2024 р.

Ухвалою господарського суду від 23.02.2024 р. розгляд заяви арбітражного керуючого Пилипенко М.М. про участь у справі призначено на 13.03.2024 р.

В судове засідання з`явився лише уповноважений представник заявника, уповноважений представник належним чином повідомленого про місце, дату та час судового засідання боржника не з`явився, про причини неявки суд не повідомив.

Враховуючи, що неявка належним чином повідомленого про місце, дату та час судового засідання учасника судового процесу не є підставою для відкладення розгляду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, суд дійшов висновку про можливість розгляду такої заяви в даному судовому засіданні за відсутності боржника.

Заслухавши пояснення присутнього заявника, розглянувши заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Проксітехноторг", повно та всебічно дослідивши подані докази, проаналізувавши чинне законодавство, суд зазначає таке:

Відповідно до частини першої ст. 39 Кодексу України з процедур банкрута перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом. Неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Частиною другою ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що у підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість заперечень боржника, вирішує інші питання, пов`язані з розглядом справи.

Згідно з частиною п`ятої ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами розгляду заяви про відкриття провадження у справі та відзиву боржника господарський суд постановляє ухвалу про: відкриття провадження у справі; відмову у відкритті провадження у справі.

Господарський суд відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо: вимоги кредитора свідчать про наявність спору про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження; вимоги кредитора (кредиторів) задоволені боржником у повному обсязі до підготовчого засідання суду (частина шоста ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства).

Відповідно до частини восьмої ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства питання введення процедури розпорядження майном боржника, призначення розпорядника майна, встановлення розміру його винагороди та джерела її сплати вирішується господарським судом в ухвалі підготовчого засідання.

У підготовчому засіданні за результатами дослідження наданих заявником доказів, судом встановлено, що рішенням Київського окружного адміністративного суду від 29.12.2021 р. у справі № 320/11459/21 позов Головного управління ДПС у Київській області задоволено частково, стягнуто з Товариство з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг" кошти в рахунок погашення податкового боргу у розмірі 72 548 984, 52 грн. (сімдесят два мільйони п`ятсот сорок вісім тисяч дев`ятсот вісімдесят чотири гривні 52 копійки) з рахунків Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг" у банках, що обслуговують такого платника податків та за рахунок готівки, що належить такому платнику податків, в іншій частині в задоволенні позову відмовлено. Крім цього, наданими доказами підтверджується наявність боргу з єдиного соціального внеску в сумі 4 722,31 грн.

Судом встановлено, що Головним управлінням ДПС у Київській області виконано положення частини другої статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства в повній мірі, в тому числі надано докази: здійснення заходів щодо забезпечення погашення наведеного боргу; вжиття заходів щодо стягнення (погашення) податкового боргу у встановленому законодавством порядку.

Відповідно до частини четвертої статті 75 ГПК України обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

З огляду на наведене, судом встановлено, що у боржника наявна прострочена протягом тривалого терміну заборгованість в загальному розмірі 72 553 706,83 грн., що підтверджується рішенням суду, що набрало законної сили і в даному випадку не потребує додатковому доведенню, водночас, матеріали справи не містять доказів фінансової спроможності боржника здійснити погашення зазначеного боргу.

З огляду на вказане, з урахуванням того, що судом не встановлено підстав для відмови у відкритті провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг", визначених частиною шостою ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства, заявник із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство вказаної юридичної особи звернувся до суду обґрунтовано.

Зважаючи на викладене вище, за наслідками розгляду у підготовчому засіданні заяви Головного управління ДПС у Київській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг", судом встановлена наявність підстав для відкриття провадження у справі, введення мораторію на задоволення вимог кредиторів та введення процедури розпорядження майном боржника, а також визнання грошових вимог заявника до боржника, що з урахуванням понесених судових витрат, становлять 72 640 846,83 грн. (з яких: заборгованість 72 553 706,83 грн., судові витрати 26 840,00 грн., авансування винагороди 60 300,00 грн.).

Відносно призначення розпорядника майна боржника, встановлення розміру його винагороди та джерела її сплати, суд зазначає таке:

Зі змісту частини першої ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства вбачається, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору. Арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи) чи зборів кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи).

Відповідно до положень частини другої ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства в ухвалі про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд пропонує трьом визначеним шляхом автоматизованого відбору арбітражним керуючим подати заяву про участь у цій справі. У разі якщо заява про участь у справі надійшла лише від одного арбітражного керуючого, господарський суд призначає таку особу розпорядником майна/керуючим реструктуризацією. У разі якщо заява про участь у справі надійшла від двох або трьох арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору, господарський суд призначає розпорядником майна/керуючим реструктуризацією особу, яка була першою визначена шляхом автоматизованого відбору. У разі якщо жоден із арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору, не подав до господарського суду заяву про участь у справі, господарський суд призначає розпорядником майна/керуючим реструктуризацією арбітражного керуючого за власною ініціативою.

Поряд із зазначеним, відповідно до п. 2-1 Розділу Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозиції щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених частиною третьою статті 28 цього Кодексу, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником - юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення цього Кодексу в дію, шляхом застосування автоматизованої системи.

Частиною третьою ст. 28 Кодексу України з процедур банкрута встановлено, що розпорядником майна, керуючим реструктуризацією, керуючим санацією, ліквідатором, керуючим реалізацією не можуть бути призначені арбітражні керуючі:

1) які є заінтересованими особами у цій справі;

2) які здійснювали раніше управління цим боржником - юридичною особою, крім випадків, коли з дня відсторонення від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років;

3) яким відмовлено в допуску до державної таємниці, якщо такий допуск є необхідним для виконання обов`язків, визначених цим Кодексом;

4) які мають реальний чи потенційний конфлікт інтересів;

5) виключено;

6) які є близькими особами боржника - фізичної особи.

До призначення арбітражним керуючим особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до осіб, зазначених у цій частині.

Як вбачається з матеріалів розгляду заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, у зв`язку з тим, що заявником не запропоновано кандидатуру арбітражного керуючого на посаду розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг", судом було направлено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого на посаду розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг", у відповідь на вказаний судовий запит надійшла довідка з кандидатурою арбітражного керуючого Власова Р.В. Ухвалою господарського суду від 10.01.2024 р. повідомлено арбітражного керуючого Власова Романа Володимировича, що підготовче засідання суду відбудеться 24.01.2024 р.; роз`яснено арбітражному керуючому Власову Роману Володимировичу, кандидатуру якого визначено автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, що він може подати до суду у строк до 19.01.2024 р. заяву щодо участі у даній справі з долученими до неї належним чином завіреними копіями свідоцтва на право зайняття діяльністю арбітражних керуючих та договором страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші документи, передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

Разом з тим, кандидатурою арбітражного керуючого, визначеною автоматизованою системою з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України станом на дату судового засідання не подано заяву про згоду на участь у цій справі, а відтак, у відповідності до положень частини другої статті 28 Кодексу України з процедур банкрутства в даному випадку суд може призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого за власною ініціативою.

Як вбачається з матеріалів розгляду заяви, до суду від арбітражних керуючих Пилипенко Маргарити Миколаївни, Шалашного Леоніда Олександровича, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ; Демчана Олександра Івановича надійшли заяви про участь у цій справі в якості розпорядника майна боржника.

Здійснивши аналіз наведених заяв, судом встановлено, що такі заяви відповідають вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу України з процедур банкрутства.

З урахуванням наведеного, враховуючи, що в даному випадку саме до компетенції господарського суду віднесено визначення кандидатури арбітражного керуючого на посаду розпорядника майна, суд вирішив задовольнити заяву про участь у цій справі, подану арбітражним керуючим Різником Олександром Юрійовичем та призначити його розпорядником майна боржника у цій праві.

За таких обставин, заяви про участь у цій справі, подані арбітражними керуючими Пилипенко Маргаритою Миколаївною, Шалашним Леонідом Олександровичем, Петросяном Арманом Саркісовичем та ОСОБА_3 залишаються судом без задоволення.

Окрім наведеного, судом встановлено, що відповідно до частини другої ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі, або коштів фонду, створеного кредиторами для виплати грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого (у разі його створення) (абз. 5, 6, 7 ч. 2 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства).

Виходячи з наведеного, суд дійшов висновку про можливість встановлення розпоряднику майна боржника розміру грошової винагороди та джерела її сплати у відповідності до положень ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, а також про наявність підстав для закінчення підготовчого засідання.

Керуючись ст. 234 Господарського процесуального кодексу України та Кодексом України з процедур банкрутства, суд

ухвалив:

1.Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг" (код ЄДРПОУ 42871215, 08133, Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Київська, буд. 27).

2. Визнати грошові вимоги Головного управління державної податкової служби України у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг" у розмірі 72 640 846,83 грн. (з яких: заборгованість 72 553 706,83 грн., судові витрати 26 840,00 грн., авансування винагороди 60 300,00 грн.).

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг".

4. Ввести процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг" (код ЄДРПОУ 42871215, 08133, Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Київська, буд. 27).

5. Призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг" (код ЄДРПОУ 42871215, 08133, Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Київська, буд. 27) арбітражного керуючого Різника Олександра Юрійовича (свідоцтво від 08.01.2020 р. № 1939; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ; 01032, м. Київ, вул. С.Петлюри, 16/108, каб. 20; адреса для листування: 01032, м. Київ, вул. Саксаганського, 88, а/с 254).

6.Встановити основну грошову винагороду арбітражному керуючому Різнику Олександру Юрійовичу (розпоряднику майна) в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за три місяці виконання повноважень за рахунок коштів заявника, у разі якщо процедура триватиме після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

7.Оприлюднити у відповідності до приписів частини дев`ятої статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг" (код ЄДРПОУ 42871215, 08133, Київська область, Києво-Святошинський район, м. Вишневе, вул. Київська, буд. 27).

8.Заборонити боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

9.Встановити розпоряднику майна боржника строк до 24.04.2024 р. для подачі до господарського суду Київської області відомостей про результати розгляду вимог кредиторів (письмові нормативно-обґрунтовані пояснення; витяги з державних реєстрів заборон щодо майна боржника, а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів).

10.Встановити розпоряднику майна боржника строк до 30.04.2024 р. для проведення інвентаризації майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Проксітехноторг" та подання до суду за її результатами відомостей.

11.Попереднє засідання суду призначити на "15" травня 2024 року о 09:20 год.

12.Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. С.Петлюри, 16/108.

13.Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду у відповідності до вимог ст. 80 ГПК України, оформити відповідно до вимог ст. 91 ГПК України, а заяви, клопотання та заперечення в письмовій формі у відповідності до вимог ст.ст. 169, 170 ГПК України, вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування в заявах по суті відповідно до статті 161 ГПК України.

14.Повноваження представників учасників судового процесу мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника та завірена печаткою цієї організації); у разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом або засновниками - відповідним документом, що підтверджує його призначення або обрання (або засвідчені належним чином витяги з них).

15.Повідомити учасників справи, що інформацію по справі, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ko.arbitr.gov.ua/sud5012.

Копію ухвали надіслати заявнику, боржнику, розпоряднику майна боржника, місцевому загальному суду, органу ДВС за місцезнаходженням боржника, державному реєстратору, державному органу з питань банкрутства.

Ухвала відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу України з процедур банкрутства набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Дата підписання повного тексту ухвали 28.03.2024 р.

Суддя А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117986233
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —911/35/24

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 23.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 25.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні