Ухвала
від 21.03.2024 по справі 921/158/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

21 березня 2024 року м. ТернопільСправа №921/158/24

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М.

розглянувши позовну заяву №54-640ВИХ-24 від 14.03.2024

за позовом Керівника Теребовлянської окружної прокуратури, вул. 22 січня, 14. м. Теребовля, Тернопільський район, Тернопільська область в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області, вул. Шашкевича, 3, м. Тернопіль, 46008

до відповідача Комунального підприємства Теребовлянської міської ради "Теребовля", вул. Шевченка, буд. 16, м. Теребовля, Тернопільська область, 48101

про стягнення шкоди в сумі 32 954,66 грн

ВСТАНОВИВ: Керівник Теребовлянської окружної прокуратури в особі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області звернувся до господарського суду Тернопільської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Тернопільській області до Комунального підприємства Теребовлянської міської ради "Теребовля" про стягнення шкоди в сумі 32 954,66 грн, завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Позовні вимоги мотивовані тим, що внаслідок неналежного дотримання умов дозволу на спеціальне водокористування, відповідачем завдано збитків водним об`єктам внаслідок перевищення граничного обсягу скиду забруднюючих речовин у річку Іква за 2021 рік.

Розглянувши позовні матеріали, суддя встановив, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для повернення даної позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ГПК України, відсутні.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 42,162, 165, 166, 176 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 921/158/24.

2. Здійснювати розгляд справи № 921/158/24 за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити у справі підготовче засідання на 25 квітня 2024 року об 12 год. 00 хв. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду, який знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Князя Острозького, 14,а, зал судових засідань № 2, 5 поверх.

4. Запропонувати учасникам справи подати/надіслати суду:

Позивачу: відповідь на відзив (у разі отримання відзиву), оформлену згідно вимог ст. 166 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких вона ґрунтується, якщо такі докази не надані відповідачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів відповідачу; заяви з процесуальних питань (при наявності);

Відповідачу: відзив на позов, оформлений згідно вимог ст. 165 ГПК України, разом із доказами, які підтверджують обставини, на яких він ґрунтуються, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу, протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; заяви з процесуальних питань (при наявності).

Повідомити учасників справи про можливість участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Роз`яснити учасникам судового процесу про можливість подачі процесуальних документів (заяв, клопотань, відзивів, тощо), письмових та електронних доказів на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку, вчинення інших процесуальних дій в електронній формі з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронний цифровий підпис" та Закону України "Про електронні довірчі послуги".

Відповідно до статті 6 ГПК України оскільки сторони у справі мають можливість отримувати судові рішення через підсистеми (модулі) "Електронний кабінет" та "Електронний суд" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, так як зареєстрований у ЄСІТС, копії судових рішень у даній справі будуть направлятися судом на їхню адресу виключно в електронній формі, що не позбавляє останніх права отримати копію відповідного судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Суд повідомляє, що Комунальне підприємство Теребовлянської міської ради "Теребовля", в якого відсутній "Електронний кабінет" в ЄСІТС, згідно частини 6 статті 6 ГПК України в редакції Закону №3200-ХІ, що введений в дію 18.10.2023 зобов`язано зареєструвати власний "Електронний кабінет" в ЄСІТС, про що повідомити суд.

Ухвалу направити учасникам справи відповідно до положень ч. 5 ст. 6 ГПК України та надіслати рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення поштового відправлення Комунальному підприємству Теребовлянської міської ради "Теребовля", вул. Шевченка, буд. 16, м. Теребовля, Тернопільська область, 48101.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117986679
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення шкоди в сумі 32 954,66 грн

Судовий реєстр по справі —921/158/24

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 21.03.2024

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні