Ухвала
від 28.03.2024 по справі 297/1546/24
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/1546/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі та призначення її до розгляду

28 березня 2024 року м. Берегове

Суддя Берегівського районного суду Закарпатської області Михайлишин В. М., розглянувши заяву заступника директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ ЗАКЛАД З НАДАННЯ ПСИХІАТРИЧНОЇ ДОПОМОГИ М. БЕРЕГОВА" ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ про госпіталізацію ОСОБА_1 у психіатричний стаціонар для обстеження та лікування без її згоди,

ВСТАНОВИВ:

Заступник директора КНП "ОБЛАСНИЙ ЗАКЛАД З НАДАННЯ ПСИХІАТРИЧНОЇ ДОПОМОГИ М. БЕРЕГОВА" ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, який знаходиться за адресою: м. Берегове, вул. Мужайська, 41, Закарпатської області, код 01992251, звернулася із заявою про госпіталізацію до закладуз наданняпсихіатричної допомоги впримусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканки АДРЕСА_1 .

Подана заява відповідає вимогам ст. 340 ЦПК України та повинна розглядатись в порядку окремого провадження.

Згідно ч. 2 ст. 341 ЦПК України, справа за заявою про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку, про припинення надання амбулаторної психіатричної допомоги або про госпіталізацію у примусовому порядку розглядається за присутності особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, з обов`язковою участю прокурора, лікаря-психіатра, представника закладу з надання психіатричної допомоги, який подав заяву, адвоката чи законного представника особи, стосовно якої розглядається питання, пов`язане з наданням психіатричної допомоги.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», безоплатна вторинна правова допомога включає, зокрема здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Пунктом 25 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» передбачено, що право набезоплатну вториннуправову допомогузгідно зцим Закономта іншимизаконами Українимають,зокрема особи, стосовно яких суд розглядає справи про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку або примусову госпіталізацію до протитуберкульозного закладу, - на правничі послуги, передбаченіпунктами 2і3частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Відповідно доч.4,ч.5ст.22Закону України«Про психіатричнудопомогу», судові справи щодо надання психіатричної допомоги у примусовому порядку розглядаються у присутності особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй такої допомоги. Участь під час розгляду цих справ прокурора, лікаря-психіатра чи представника закладу з надання психіатричної допомоги, який подав заяву, адвоката та законного представника осіб, стосовно яких розглядаються питання, пов`язані з наданням їм психіатричної допомоги, є обов`язковою.

Особа, стосовно якої суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку, має право на безоплатну правничу допомогу в порядку, встановленомуЗаконом України"Про безоплатну правничу допомогу", протягом розгляду справи в суді.

На підставі наведеного, враховуючи, що до ОСОБА_1 розглядатиметься питання про надання психіатричноїдопомоги упримусовому порядку та участь адвоката у справі є обов`язковою, тому суд вважає необхідним залучити їй представника адвоката.

Керуючись ст.ст. 60, 293, 339, 340, 341 ЦПК України, ст.ст. 14, 19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», ч. 4, ч. 5 ст. 22 Закону України «Про психіатричну допомогу», суд

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за заявою заступника директора КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ОБЛАСНИЙ ЗАКЛАД З НАДАННЯ ПСИХІАТРИЧНОЇ ДОПОМОГИ М. БЕРЕГОВА" ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ про госпіталізацію ОСОБА_1 у психіатричний стаціонар для обстеження та лікування без її згоди.

Справу призначити до розгляду на 10:40 годин 29 березня 2024 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 293 ЦПК України, справу розглянути судом у складі: судді Михайлишин В.М. і двох присяжних Попенко В.Г. та ОСОБА_2 ..

Зобов`язати Західнийміжрегіональний центрз наданнябезоплатної правничоїдопомоги встрок до10:40годин 29березня 2024року призначитипредставника адвоката особі,щодо якоїрозглядатиметься заявапро госпіталізаціюдо психіатричногозакладу впримусовому порядку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,мешканці АДРЕСА_1 ,та зобов`язати його з`явитися в судове засідання 29 березня 2024 року на 10:40 годину.

Копію ухвали направити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/sud0701/.

Суддя Віталій МИХАЙЛИШИН

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117987113
СудочинствоЦивільне
Сутьгоспіталізацію ОСОБА_1 у психіатричний стаціонар для обстеження та лікування без її згоди

Судовий реєстр по справі —297/1546/24

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

МИХАЙЛИШИН В. М.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

МИХАЙЛИШИН В. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

МИХАЙЛИШИН В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні