Ухвала
від 29.03.2024 по справі 333/2915/24
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Унікальний номер справи 333/2915/24

Номер провадження 2-о/333/216/24

У Х В А Л А

29 березня 2024 р. м. Запоріжжя

Суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя Ковальова Ю.В., розглянувши заяву медичного директора Комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради Судовської Т. про госпіталізацію ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у психіатричну лікарню у примусовому порядку для здійснення лікування, -

в с т а н о в и л а :

Заявник звернувся до суду із заявою про госпіталізацію до психіатричного закладу у примусовому порядку ОСОБА_1 .

Заява відповідає вимогам, викладеним у ст. 339-340 ЦПК України; відповідно до ст. 28 ч.1 ЦПК України підсудна місцевому суду; підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні; згідно зі ст. 293 ЦПК України справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження, відповідно до ст. 341 ч.3 ЦПК України розгляд справи необхідно проводити у режимі відеоконференції з психіатричного закладу.

З наведенихпідстав необхідноприйняти заявудо розгляду, відкрити провадження у справі та призначити судове засідання.

Крім того, відповідно до ч. 5 ст. 22 Закону України "Про психіатричну допомогу" особа, щодо якої суд розглядає справу про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, має право на безоплатну правову допомогу в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, протягом розгляду подання в суді.

Відповідно до п. 11 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають право особи щодо яких суд розглядає подання про надання психіатричної допомоги в примусовому порядку на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи.

На підставі вищевикладеного, приймаючи до уваги, що ОСОБА_1 має право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги в об`ємі передбаченому п. 2, 3 ч. 2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суд вважає за необхідне, в порядку п. 11 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» доручити Запорізькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити ОСОБА_1 адвоката для здійснення представництва інтересів останнього у суді за призначенням та забезпечити його прибуття до Комунарського районного суду м. Запоріжжя для участі в судовому засіданні за заявою медичного директора Комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради Судовської Т. про госпіталізацію ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , без його згоди в примусовому порядку.

Керуючись ст. 187, 293 ЦПК України,

у х в а л и в :

Заяву медичного директора Комунального некомерційного підприємства «Обласний клінічний заклад з надання психіатричної допомоги» Запорізької обласної ради Судовської Т. про госпіталізацію ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у психіатричну лікарню у примусовому порядку для здійснення лікування прийняти дорозгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання по справі на 29березня 2024р.о 14год. 30хв., яке проводити у режимі відеоконференції з приміщення суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Європейська, 7.

Доручити Запорізькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (69002, м. Запоріжжя, проспект Соборний, 77, 2 поверх), призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката для здійснення представництва інтересів в суді за призначенням та забезпечити його прибуття на 14 годину 30 хвилин 29.03.2024 року у приміщення Комунарського районного суду м. Запоріжжя, кабінет №21.

Копію ухвали негайно направити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Ковальова

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117987455
СудочинствоЦивільне
Сутьгоспіталізацію ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у психіатричну лікарню у примусовому порядку для здійснення лікування

Судовий реєстр по справі —333/2915/24

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

Рішення від 29.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні