Ухвала
від 29.03.2024 по справі 461/2585/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/2585/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

29 березня 2024 року суддя Галицького районного суду м. Львова Волоско І.Р., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Ідея Банк», третя особа Львівська філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» про усунення перешкод у користуванні майном, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Акціонерного товариства «Ідея Банк», третя особа Львівська філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» про усунення перешкод у користуванні майном з підстав, викладених у позові.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч. 6 ст. 19 ЦПК України, малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Суддя, враховуючи вимогист.ст.19,274 ЦПК України, беручи до уваги малозначність справи з ціною позову, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму, вважає, щосправа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч.5 ст.279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,128,187,274,277,279 ЦПК України, суддя,

у х в а л и в:

прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Ідея Банк», третя особа Львівська філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» про усунення перешкод у користуванні майном та відкрити провадження у справі.

Проводити розгляд справи за правиламиспрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Роз`яснити сторонам, що:

1) відповідачмає право у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для поданнявідзиву на позовну заявуу порядку, передбаченому ст.ст.178,191,278 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України);

2) позивачмає право подати до судувідповідь на відзиву п`ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому ст.ст.179, 278 ЦПК України, подавши до суду також документи, що підтверджуються надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

3) відповідачмає право подати до суду запереченнящодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому ст.ст.180,278 ЦПК України, подавши до суду також документи, що підтверджуються надіслання (надання) заперечень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

4) за клопотаннямоднієї із сторін або з власної ініціативи суду може проводити розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін, у відповідності до ч.5 ст.279 ЦПК України. Згідно з вимогами ч.7 ст.279 ЦПК України, клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом, або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

5) відповідач має право подати в строк для подання відзиву зустрічну позовну заяву (ст.193 ЦПК України).

6) оскільки для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження судове засідання не проводиться, роз`яснити сторонам, що, у відповідності до ч.3 ст.279 ЦПК України,процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі (передбачені ст.ст.39,49,51,52,53,91,93 ЦПК України), можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

7) інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням https://court.gov.ua/fair.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.Р.Волоско

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117987646
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —461/2585/24

Рішення від 06.05.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні