Ухвала
від 29.03.2024 по справі 627/259/24
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/259/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29.03.2024 с-ще Краснокутськ

Суддя Краснокутського районного суду Харківської області Вовк Л.В., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення,

у с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернулася до Краснокутського районного суду Харківської області з позовною заявою до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області, в якій просить скасувати постанову адміністративної комісії при виконавчому комітеті Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області від 12.03.2024 у справі №20/2024 , якою ОСОБА_1 визнано винною за фактом вчинення нею адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.156 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 13600,00 грн., а провадження у справі про адміністративне правопорушення закрити за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Згідно приписівКАС Українисправа підлягає розгляду Краснокутським районним судом Харківської області.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимогстатей 159-161 КАС України. Відсутні підстави, визначеністаттями 169-170 КАС України, для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Частиною першоюстатті 12 КАС Українивизначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно приписів статті12та глави10 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Врахувавши критерії, викладені в ч. 2, 4, 6 ст.12, ч. 1-4 ст.257 КАС України, вважаю, що справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

У відповідності до ч. 1ст. 269 КАС України, у справах, визначенихст. 286 КАС України, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

На підставі викладеного, керуючись ст.9,12,80,133,171,257,260-262,268-269,286 КАС України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання у приміщенні Краснокутського районного суду Харківської області (62002, Харківська область, Богодухівський район, с-ще Краснокутськ ,вул. Охтирська, №15,зал №2) 27.04.2024, об 11 год 00 хвилин.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до вимог ч. 3 ст. 162КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи (позивачу). У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6ст. 162КАС України).

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч. 4ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію цієї ухвали надіслати позивачу.

Копію цієї ухвали разом із копіями позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/sud2003.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л. В. Вовк

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117996789
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —627/259/24

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 29.03.2024

Адміністративне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні