Ухвала
від 29.03.2024 по справі 146/395/24
ТОМАШПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 146/395/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" березня 2024 р. селище Томашпіль Вінницької області

Суддя Томашпільського районного суду Вінницької області Пилипчук О.В., отримавши позовну заяву ОСОБА_1 до Томашпільської селищної ради про визнання права власності на спадкове майно

ВСТАНОВИВ:

11 березня 2024 року до суду з цією позовною заявою, посилаючись на ст.ст. 1220,1221,1268 ЦК України, звернувся ОСОБА_1 яка проживає за адресою АДРЕСА_1 до Томашпільської селищної ради, що знаходиться за адресою: селище Томашпіль, пл. Т. Шевченка, 1 Тульчинського району, Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно.

Справа перебуває на стадії підготовчого провадження.

Ухвалою Томашпільського районного суду Вінницької області від 12 березня 2024 року витребувано у Державного нотаріуса Тульчинської державної нотаріальної контори Вінницької області відомості, чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в смт. Томашпіль, Томашпільського району Вінницької області, а в разі її наявності, надати суду копію даної спадкової справи.

29 березня 2024 року до Томашпільського районного суду Вінницької області надійшла відповідь Державного нотаріуса Тульчинської державної нотаріальної контори Вінницької області, згідно якої вказано, що спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 заведена приватним нотаріусом Тульчинського районного нотаріального округу Іськовою Н.М.

Для повного та всебічного розгляду справи суд вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Тульчинського районного нотаріального округу Н.М. Іськової, відомості, чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , в смт. Томашпіль, Томашпільського району Вінницької області, а в разі її наявності, надати суду копію даної спадкової справи, оскільки позивачу неможливо одержати самостійно необхідну інформацію у нотаріуса, а для з`ясування обставин, що входять до предмета доказування, існує необхідність у витребуванні копії спадкової справи щодо майна померлого спадкодавця.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 189 ЦПК України завданням підготовчого провадження є, зокрема, зібрання відповідних доказів.

Згідност. 84 ч.6 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи, що позивачу неможливо одержати самостійно необхідну інформацію у нотаріуса, а для з`ясування обставин, що входять до предмета доказування, існує необхідність у витребуванні у нотаріуса копії спадкової справи щодо майна померлого спадкодавця, тому, керуючись ст.ст. 84, 189 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати у приватного нотаріуса Тульчинського районного нотаріального округу Вінницької області Іськової Н.М. відомості, чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , в смт. Томашпіль, Томашпільського району Вінницької області, а в разі її наявності, надати суду копію даної спадкової справи.

Копію ухвали направити приватному нотаріусу Тульчинського районного нотаріального округу Вінницької області Іськовій Н.М (24200, Вінницька область, с-щеТомашпіль, вул. Ігоря Гаврилюка, 3-В), для виконання.

Витребувані докази слід надати до канцелярії Томашпільського районного суду Вінницької області на протязі десяти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі неможливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, у відповідності до положень ст. 84 ЦПК України, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Пилипчук

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117997560
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —146/395/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Томашпільський районний суд Вінницької області

Пилипчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні