Ухвала
від 28.03.2024 по справі 917/257/19
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

28.03.2024 м. Харків Справа № 917/257/19

Східний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючий суддя Склярук О.І., суддя Гетьман Р.А. , суддя Россолов В.В. ,

при секретарі судового засідання : Погребняк А.М.,

за участі представників сторін:

арбітражний керуючий, Різник О.Ю., вк

від ОСОБА_1 , Дробот Д.М., вк

від ТОВ "Підприємство українського агропромислового холдингу №2", Дробот Д.М., вк

від інших, не прибули,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Східного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" - арбітражного керуючого Різника О.Ю., за вх.№358 П/1 на ухвалу господарського суду Полтавської області від 16.11.2023 (повний текст складено 25.01.24, суддя Паламарчук В.В.) при розгляді заяви ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" - арбітражного керуючого Різника О.Ю. про покладення субсидіарної відповідальності у зв`язку з доведенням до банкрутства у справі № 917/257/19

за заявою Головного управління Державної податкової служби у Полтавській області , м.Полтава,

до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне", м.Полтава,

про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду від 28.11.2019 боржника - сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Південне" визнано банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру. Ухвалою господарського суду від 21.01.2021 рокуліквідатором сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" призначено арбітражного керуючого Різник Олександра Юрійовича.

В ході ліквідаційної процедури банкрута до Господарського суду Полтавської області від ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" - арбітражного керуючого Різник О.Ю. надійшла заява (вхід. №10094 від 09.09.2021) до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Компанії "Кей Ес Джи Агрікалчурел Енд Індастріел Холдинг Лімітед" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Підприємство українського агропромислового холдингу №2" про покладання субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням до банкрутства.

Відповідно до поданої заяви ліквідатор Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" - арбітражний керуючий Різник О.Ю. просить суд:

- покласти субсидіарну відповідальність за зобов`язанням Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" у розмірі 8295171,82 грн у зв`язку з доведенням товариства до банкрутства на ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , Компанію "Кей Ес Джи Агрікалчурел Енд Індастріел Холдинг Лімітед", Товариство з обмеженою відповідальністю "Підприємство українського агропромислового холдингу №2";

- стягнути солідарно з ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , Компанії "Кей Ес Джи Агрікалчурел Енд Індастріел Холдинг Лімітед", Товариства з обмеженою відповідальністю "Підприємство українського агропромислового холдингу №2" грошові кошти у розмірі 8295171,82 грн у якості субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" у зв`язку із доведенням до банкрутства.

Крім того, з метою підтвердження місця проживання (реєстрації) та отримання необхідної інформації ліквідатор просив витребувати: - у Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Апостолівської ради Апостолівського району Дніпропетровської області інформацію щодо місця проживання (реєстрації) громадянина ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1 ); - у Відділу реєстрації місця проживання фізичних осіб Херсонської міської ради - інформацію щодо місця проживання (реєстрації) громадянки ОСОБА_3 (ІПН НОМЕР_2 ); - у Відділу надання адміністративних послуг Нововоронцовської селищної ради - інформацію щодо місця проживання (реєстрації) громадянина ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_3 ).

Станом на 05.11.2021 заявник подав заяву (вхід.12255) про уточнення вимог, в якій просить суд:

- покласти субсидіарну відповідальність за зобов`язанням Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" (36003, м.Полтава, вул. Сковороди, буд. №2-в, ідент. код 31681892) у розмірі 8 295 171,82 грн у зв`язку з доведенням товариства до банкрутства на ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Компанію "Кей Ес Джи Агрікалчурел Енд Індастріел Холдинг Лімітед", Товариство з обмеженою відповідальністю "Підприємство українського агропромислового холдингу №2";

- стягнути солідарно з ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , Компанії "Кей Ес Джи Агрікалчурел Енд Індастріел Холдинг Лімітед", Товариства з обмеженою відповідальністю "Підприємство українського агропромислового холдингу №2" грошові кошти у розмірі 8 295 171,82 грн у якості субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" у зв`язку із доведенням до банкрутства.

Інша частина заяви ліквідатора залишена без змін.

Ухвалою господарського суду Полтавської області від 16.11.23 у справі №917/257/19 відмовлено у задоволенні заяви (вхід. №10094 від 09.09.2021) ліквідатора Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Південне" - арбітражного керуючого Різника О.Ю. (з врахуванням заяви про уточнення вимог (вхід. №12255 від 05.11.2021) про покладення субсидіарної відповідальності у зв`язку із доведенням до банкрутства.

Не погодившись з ухваленим судом першої інстанції рішенням, апелянт звернувся до Східного апеляційного господарського суду зі скаргою та клопотаннями щодо поновлення процесуальних строків оскарження .

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення ухвали від учасників справи не надійшло.

Розглянувши матеріали справи та апеляційної скарги, відповідно до статті 262 Господарського процесуального кодексу України, судова колегія ухвалою відкрила апеляційне провадження у справі.

Також, колегія суддів зауважує, що на час винесення даної ухвали, в Україні введено дію воєнного стану, а також особливий режим роботи Східного апеляційного господарського суду, що може привести до подовження процесуальних строків розгляду справи.

Після проведення та повідомлення суддею-доповідачем про закінчення проведення підготовчих дій, колегія суддів апеляційної інстанції дійшла висновку щодо призначення справи до розгляду на 28.03.24.

У судове засідання прибули арбітражний керуючий, Різник О.Ю., представник ОСОБА_1 та ТОВ "Підприємство українського агропромислового холдингу №2", представники інших сторін у судове засідання не прибули, про час та місце проведення були повідомлені належним чином .

Відповідно до ч.3 ст.216 Господарського процесуального кодексу України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

З метою забезпечення принципів рівності всіх учасників перед законом та судом, а також створення сторонам необхідних умов для встановлення фактичних обставин справи та необхідності забезпечення всебічного, повного та об`єктивного дослідження усіх матеріалів справи та доказів на їх підтвердження, а також враховуючи безпекову ситуацію в м.Харкові пов`язану із збройною російською агресією, колегія суддів дійшла висновку щодо відкладення розгляду у справі .

Керуючись статтями 216, 232, 234, 235, 252, 270 Господарського процесуального кодексу України, Східний апеляційний господарський суд

УХВАЛИВ:

1.Розгляд справи відкласти на 29 квітня 2024 року о 10:45 год. у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, м. Харків, проспект Незалежності, 13, 1-й поверх, зал засідань № 132 .

2.Судові засідання у справі провести за участі означених представників , в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon", з використанням власних технічних засобів .

3.Повідомити, що участь сторін у судовому засіданні не є обов`язковою.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя О.І. Склярук

Суддя Р.А. Гетьман

Суддя В.В. Россолов

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118000875
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —917/257/19

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Склярук Ольга Ігорівна

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Склярук Ольга Ігорівна

Ухвала від 28.03.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Склярук Ольга Ігорівна

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Склярук Ольга Ігорівна

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Склярук Ольга Ігорівна

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Склярук Ольга Ігорівна

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 05.10.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Ухвала від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні