Ухвала
від 15.03.2024 по справі 309/2076/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 309/2076/23

Провадження № 22-ц/4806/1605/23

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

15 березня 2024 року м. Ужгород

Закарпатський апеляційний суд у складі:

головуючого: судді Джуги С.Д.,

суддів : Кожух О.А., Собослоя Г.Г.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Хустської окружної прокуратури, в інтересах держави в особі Хустської міської ради, на рішення Хустського районного суду Закарпатської області від 26 травня 2023 року у складі судді Савицького С.А., у справі за позовом ОСОБА_1 до Хустської міської ради, Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, ОСОБА_2 про скасування реєстрації та виключення даних про земельну ділянку з автоматизованої бази Державного земельного кадастру,-

в с т а н о в и в:

Хустська окружна прокуратура, в інтересах держави в особі Хустської міської ради, подала до Закарпатського апеляційного суду апеляційну скаргу на рішення Хустського районного суду Закарпатської області від 26 травня 2023 року та ухвалу Хустського районного суду Закарпатської області від 01 вересня 2023 року про виправлення описки у справі №309/2076/23.

Вказану справу витребувано з Хустського районного суду Закарпатської області.

Ухвалою Закарпатського апеляційного суду від 15 березня 2024 апеляційну скаргу Хустської окружної прокуратури, в інтересах держави в особі Хустської міської ради, в частині оскарження ухвали Хустського районного суду Закарпатської області від 01 вересня 2023 року - залишено без руху на надано десятиденний строк для усунення недоліків.

В апеляційній скарзі апелянтом заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження. На обґрунтування пропуску строку зазначає, що про наявність оскаржуваного рішення апелянт дізнався в ході моніторингу з офіційного сайту Єдиного державного реєстру судових рішень, Хустська окружна прокуратура не приймала участі у вказаній справі, з матеріалами справи, у тому числі з оскаржуваним рішенням прокурор ознайомився 23 листопада 2023 року, а тому вважає, що вказана обставина є підставою для поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Хустського районного суду Закарпатської області від 26 травня 2023 року.

Стосовно оскарження рішення суду слід зазначити наступне.

У відповідності до ч.1 ст.352 ЦПК України учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Згідно зіст.354ЦПК України,апеляційна скаргана рішеннясуду подається-протягом тридцятиднів здня йогопроголошення.Якщо всудовому засіданнібуло оголошенолише вступнута резолютивнучастини судовогорішення абоу разірозгляду справи(вирішенняпитання)без повідомлення(виклику)учасників справи,зазначений строкобчислюється здня складенняповного судовогорішення.Учасник справи,якому повнерішення абоухвала судуне буливручені удень його(її)проголошення абоскладення,має правона поновленняпропущеного строкуна апеляційнеоскарження нарішення суду-якщо апеляційнаскарга поданапротягом тридцятиднів здня отриманнярішення суду.

Як вбачається з матеріалів справи, Хустська окружна прокуратура не брала участі у даній справі, з матеріалами справи прокуратур ознайомився 23 листопада 2023 року, про що свідчить наявна в матеріалах справи відмітка на заяві. Апеляційна скарга подана засобами поштового зв`язку 22 грудня 2023 року (протягом тридцяти днів з дня отримання копії рішення).

З врахування того, що Хустська окружна прокуратура не брала участі у даній справі, а апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня отримання копії рішення суду,відтак строк на апеляційне оскарження пропущено з поважних причин і такий підлягає поновленню.

Згідно ч.4 ст.359 ЦПК України, якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Таким чином, слід зупинити дію рішення Хустського районного суду Закарпатської області від 26 травня 2023 року.

Форма та зміст поданої апеляційної скарги відповідає вимогам ст.356 ЦПК України.

Учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі згідно ст.360 ЦПК України.

До відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення суду першої інстанції.

З метою забезпечення своєчасного і правильного апеляційного розгляду необхідно провести підготовку справи до апеляційного розгляду.

Керуючись ст.ст. 352, 354, 356, 359-361, 365 ЦПК України, апеляційний суд,-

у х в а л и в :

Поновити Хустській окружній прокуратурі в інтересах держави в особі Хустської міської ради, строк на апеляційне оскарження рішення Хустського районного суду Закарпатської області від 26 травня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Хустської окружної прокуратури, в інтересах держави в особі Хустської міської ради, на рішення Хустського районного суду Закарпатської області від 26 травня 2023 року.

Зупинити дію рішення Хустського районного суду Закарпатської області від 26 травня 2023 року.

Надіслати копію апеляційної скарги учасникам справи та додані до неї матеріали, разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження, надавши їм десятиденний строк з дня отримання даної ухвали, протягом якого ними може бути поданий відзив на апеляційну скаргу, який за формою та змістом має відповідати вимогам ст.360 ЦПК України.

Головуючий

Судді

СудЗакарпатський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення15.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118001617
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —309/2076/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Джуга С. Д.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Савицький С. А.

Рішення від 26.05.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Савицький С. А.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Савицький С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні