Ухвала
від 29.03.2024 по справі 524/1402/24
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/1402/24

Провадження № 2-о/524/95/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2024 року Суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука Нестеренко С.Г. розглянув матеріали заяви ОСОБА_1 про оголошення фізичної особи померлою, -

В С Т А Н О В И В:

У лютому 2024 року до Автозаводського районного суду міста Кременчука надійшла вказана заява, в якій заявник просить оголосити померлим ОСОБА_2 .

З повідомлення Автозаводської районної адміністрації Кременчуцької міської Ради Кременчуцького району Полтавської області постає, що відомості про зареєстроване місце проживання заявника ОСОБА_1 та її дочки ОСОБА_3 , в інтересах яких і звертається ОСОБА_1 , на території Автозаводського району м. Кременчука - відсутні.

З повідомлення Крюківської районної адміністрації Кременчуцької міської Ради Кременчуцького району Полтавської області вбачається, що вказані особи були зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 , що також постає з відповіді з ЄДДР.

Відповідно ч. 1 ст. 305 ЦПК УКраїни заява про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою подається до суду за місцем проживання заявника або за останнім відомим місцем проживання (перебування) фізичної особи, місцеперебування якої невідоме, або за місцезнаходженням її майна.

Заявник та її представник не повідомили та не надали достовірні відомості про факт проживання заявника та її дочки, або щодо останнього відомого місця проживання (перебування) фізичної особи, місцеперебування якої невідоме, або за місцезнаходженням її майна саме на території Автозаводського району м. Кременчука.

Звідси підстави щодо визначення підсудності цієї позовної заяви Автозаводському районному суду міста Кременчука згідно ч. 1 ст. 27, ст. 28, 30, 305 ЦПК України та відкриття провадження у суду відсутні.

Згідно п.1 ч.1 ст. 31 цього Кодексу суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Тому, враховуючи наведені обставини, відсутність підстав для застосування правил загальної підсудності за ч. 1 ст. 27 ЦПК України та альтернативної підсудності за ст. 28 ЦПК України чи виключної підсудності за ст. 30 ЦПК України, а також визначеної у ст. 305 ЦПК України підсудності, суддя вважає, що дана заява не підсудна Автозаводському районному суду міста Кременчука, а підсудна Крюківському районному суду м. Кременчука за останнім відомим зареєстрованим місцем проживання заявника.

Звідси суддя вважає за необхідне відповідно ч. 1 ст. 305 та п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передати справу на розгляд Крюківському районному суду м. Кременчука за останнім відомим зареєстрованим місцем проживання заявника.

Керуючись ст. 27, 28, 30, 31, 258 - 261, 305, 352 - 354 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про оголошення фізичної особи померлою - направити для розгляду по суті Крюківському районному суду м. Кременчука за останнім відомим зареєстрованим місцем проживання заявника.

Спір про підсудність справи між судами не допускається.

Ухвала виготовлена та підписана 29 березня 2024 року. Ухвала набирає законної сили негайно після її виготовлення та підписання (проголошення). Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її виготовлення та підписання. У разі якщо ухвалу постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118003998
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення фізичної особи померлою

Судовий реєстр по справі —524/1402/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні