Ухвала
від 28.03.2024 по справі 160/5235/24
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 березня 2024 рокуСправа №160/5235/24

Дніпропетровський окружний адміністративний суд, в особі головуючого судді Єфанової О.В., розглянувши в порядку письмового провадження справу №160/5235/24 за позовною заявою ОСОБА_1 до 2 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду знаходиться позовна заява ОСОБА_1 до 2 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду відкрито спрощене позовне провадження та надано термін для надання відзиву на позовну заяву.

Згідно приписів ст. 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до положень ч. 2 ст. 257 КАС України за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно ч. 3 ст. 260 цього Кодексу вбачається, що суд при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження за наявності підстав може постановити ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Частина 6 ст. 260 КАС України встановлює, що якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Відповідно до приписів ст. 179 КАС України в кожній справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Як вбачається зі змісту ч. 2 ст. 180 КАС України з`ясування судом, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропозиція учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішення питання про витребування додаткових доказів та визначення строків їх подання є завданнями підготовчого провадження.

Так, судом встановлено, що оскаржувану одноразову грошову допомогу позивач отримав згідно наказу №395 від 11.11.2020, який видано Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області.

Ухвалою суду від 01.03.2024 року позовну заяву залишено без руху, з наданням строку для усунення недоліків, а саме: надати докази щодо виплати одноразової грошової допомоги позивачу.

На виконання ухвали суду від 01.03.2024 року, представник позивач надав заяву в якій відмовся надати докази щодо виплати одноразової грошової допомоги позивачу з посиланням на те, що згідно норм КАС України обов`язок щодо доказування покладено на суб`єкта владних повноважень.

Відповідач надав відзив на позовну заяву, в якому зазначив, з посиланням наказ №395 від 11.11.2020, що оскаржувану одноразову грошову допомогу він не виплачував.

Згідно п.4 ч.5 ст.44 КАС України учасники справи зобов`язані:

4) подавати наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази.

Згідно ч.5 ст.77 КАС України суд не може витребовувати докази у позивача в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень, окрім доказів на підтвердження обставин, за яких, на думку позивача, відбулося порушення його прав, свобод чи інтересів

Таким чином, позивач повинен надати докази на підтвердження обставин, а саме: докази про те, що відповідач (2 Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області) виплатив одноразову грошову допомогу не в належному розмірі.

Беручи до уваги необхідність отримання додаткових доказів від сторін, суд вважає, що є необхідність переходу до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 12, 179, 180, 243, 248, 256, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Перейти до розгляду справи №160/5235/24 за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 23.04.2024 року об 14 год. 00 хв. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул.Ак.Янгеля, буд. 4, зал судових засідань № 3.

Позивачу надати докази на підтвердження обставин, а саме: докази про те, що відповідач (2 Державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області) виплатив одноразову грошову допомогу не в належному розмірі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя О.В. Єфанова

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118006793
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/5235/24

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

Ухвала від 01.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Єфанова Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні