Ухвала
від 29.03.2024 по справі 200/6795/20-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про забезпечення участі сторін у судовому засіданні в режимі відеоконференції

29 березня 2024 року Справа №200/6795/20-а

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Волгіної Н.П., розглянувши у письмовому порядку клопотання представника позивача та представників (в порядку самопредставництва) відповідачів про їхню участь у режимі відеоконференції у судовому засіданні в адміністративній справі за позовом Приватного акціонерного товариства Єнакіївський металургійний завод до Державної податкової служби України, Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві, Головного управління ДПС у Донецькій області, Головного управління Державної казначейської служби України у Донецькій області про стягнення суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість та пені, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Приватного акціонерного товариства Єнакіївський металургійний завод до Державної податкової служби України, Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, Головного управління Державної казначейської служби України у м. Києві, Головного управління ДПС у Донецькій області, Головного управління Державної казначейської служби України у Донецькій області про стягнення з Державного бюджету України на користь Приватного акціонерного товариства Єнакіївський металургійний завод заборгованості бюджету із відшкодування податку на додану вартість за грудень 2014, лютий, травень та червень 2015 року в сумі 271 346 310 грн та пеню, нараховану на суму такої заборгованості, в розмірі 527 960 554,24 грн.

Ухвалою суду від 4 грудня 2023 року у справі призначено підготовче провадження.

Ухвалою суду від 29 лютого 2024 року закрито підготовче провадження у справі та призначено до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 20 березня 2024 року о 10-30 год.

20 березня 2024 року по справі оголошена перерва до 5 квітня 2024 року до 12-00 год.

26 березня 2024 року до суду надійшло клопотання від представника позивача, адвоката Благодора Р.В., про його участь у судовому засіданні, призначеному на 5 квітня 2024 року на 12-00 год, в режимі відеоконференції поза межами суду із використанням власних засобів зв`язку.

28 березня 2024 року до суду надійшло клопотання від представника (в порядку самопредставництва) відповідача, Головного управління ДПС у Донецькій області, Лаврушиної К.О., про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду із використанням власних засобів зв`язку.

В матеріалах справи наявне також клопотання представника (в порядку самопредставництва) відповідачів, ДПС України та Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків,Єгорова А.Є., яке надійшло до суду 13 грудня 2023 року, про його участь у всіх судових засіданнях у справі в режимі відеоконференції поза межами суду із використанням власних засобів зв`язку.

Згідно з приписами ч. 1 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 2 цієї ж статті учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з ч. 3 ст. 195 КАС України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Враховуючи наведене вище та наявність у суду технічної можливості щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку про можливість задоволення клопотання представників позивача та відповідачів про їхню участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. 195, 242, 248, 256, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача, адвоката Благодора Романа Вячеславовича, представника (в порядку самопредставництва) відповідача, Головного управління ДПС у Донецькій області, Лаврушиної К.О., представника (в порядку самопредставництва)ДПС України та Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, Єгорова Антона Євгеновича, про їхню участь у судовому засіданні у справі в режимі відеоконференції задовольнити.

Проведення судового засідання у справі, яке призначене на 5 квітня 2024 року о 12-00 год, здійснювати в режимі відеоконференції за участю представника позивача, адвоката Благодора Романа Вячеславовича, та представників (в порядку самопредставництва) Головного управління ДПС у Донецькій області, Лаврушиної Катерини Олександрівни, та Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків, Єгорова Антона Євгеновича.

Роз`яснити представникам, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіо сигнал та відеозображення. Технічні вимоги для доступу до Системи відеоконференцзв`язку визначені у Додатку 1 до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 року № 196.

Ухвала набирає законної сили з дати її підписання та оскарженню не підлягає.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Н.П. Волгіна

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118007021
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми бюджетного відшкодування з податку на додану вартість та пені

Судовий реєстр по справі —200/6795/20-а

Ухвала від 29.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 15.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 26.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 20.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 09.02.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні