Ухвала
від 01.04.2024 по справі 131/406/24
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/406/24

Провадження № 2/131/95/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у цивільній справі

01 квітня 2024 р.м. Іллінці

Суддя Іллінецького районного суду Вінницької області Шелюховський М.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ФГ «СІМБА», Дашівської селищної ради про усунення перешкод в користуванні майном,-

встановив:

Ухвалою судді Іллінецького районного суду Вінницької області від 19 березня 2024 року позовну заяву ОСОБА_1 до ФГ «СІМБА», Дашівської селищної ради про усунення перешкод в користуванні майном - залишено без руху та надано позивачеві строк на усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Протягом зазначеного строку позивач усунув недоліки позовної заяви про, що надіслав відповідну заяву 29 березня 2024 року.

У відповідності до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду виконає вимоги, визначені статтями 175-177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день її первісного подання до суду.

За таких обставин позовну заяву ОСОБА_1 до ФГ «СІМБА», Дашівської селищної ради про усунення перешкод в користуванні майном, слід вважати поданою в день її первісного подання.

Враховуючи визначені у ст. 274 ЦПК обставини, категорію та складність справи, наявність у справі доказів, суд вважає можливим розглянути справу у порядку загального позовного провадження.

За відсутності підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову чи залишення його без розгляду, суд дійшов висновку, що провадження у справі слід відкрити за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. 19, 128, 185, 261, 274 ЦПК України, суд

постановив:

Позовну заяву вважати поданою в день її первісного подання до суду.

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ФГ «СІМБА», Дашівської селищної ради про усунення перешкод в користуванні майном.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням учасників справи на 13:00 год. 29 квітня 2024 року в приміщенні Іллінецького районного суду Вінницької області за адресою: Вінницька область, м. Іллінці, вул. Європейська, 28.

Встановити строк в 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відповідачем відзиву на позов.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом 10 днів з дня їх отримання.

У підготовче засідання викликати сторони (позивача, відповідача).

Справа буде розглядатися у відкритому судовому засіданні у складі головуючого судді Шелюховського М.В.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала про відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена безпосередньо до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118015774
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні майном

Судовий реєстр по справі —131/406/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Шелюховський М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні