Ухвала
від 01.04.2024 по справі 947/17416/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ОДЕСИ

Справа № 947/17416/23

Провадження № 2/947/363/24

УХВАЛА

01.04.2024

Київський районний суд м. Одеси в складі головуючого - судді Калініченко Л.В. розглянувши питання щодо про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Морський 1», за участі третіх осіб: Товариства з обмеженою відповідальністю «Добробут», Товариства з обмеженою відповідальністю «Прогресбуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвест-прогрес», про визнання права власності,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського районного суду міста Одеси на розгляді в порядку загального позовного провадження перебуває вищевказана цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Морський 1», за участі третіх осіб: Товариства з обмеженою відповідальністю «Добробут», Товариства з обмеженою відповідальністю «Прогресбуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвест-прогрес», про визнання права власності.

04.03.2024 року ухвалою Київського районного суду міста Одеси заяву представника позивача ОСОБА_2 від 29.02.2024 року про проведення судового засідання в режимі відео конференції по вищезазначеній цивільні справі задоволено та призначено підготовче судове засідання в режимі відеоконференції на 01 квітня 2024 року о 11 годині 00 хвилин.

Підготовче судове засідання, призначене на 01 квітня 2024 року о 11 годині 00 хвилин в режимі відео конференції було відкладено до 30 квітня 2024 року о 14 годині 30 хвилин.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів)., як це визначено ч. 3ст. 212 ЦПК України.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З аналізу статті 212 ЦПК України, розгляд вказаного питання здійснюється судом поза судовим засіданням та без виклику осіб, які беруть участь у справі.

Згідно вимогст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, відеоконференція покликана захистити сторони від надмірного затягування судового процесу, оскільки основною причиною затягування справи є неявка учасників процесу до зали судового засідання.

Одночасно судом враховується, що в підготовчому судовому засіданні, проведення якого було призначено в режимі відеоконференції, було відкладено розгляд справи, що процесуальною дією суду стосовно перенесення часу продовження судового засідання на інший чітко визначений час.

У відповідності до ч. 6 ст. 198 ЦПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Судом враховується, що дане підготовче судове засідання, проведення якого було призначено в режимі відеоконференції, було відкладено судом, що є процесуальною дією, за наслідком чого визначено наступну дату та час підготовчого судового засідання.

У відповідності до ч. 6 ст. 198 ЦПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Отже, відкладення або оголошення перерви підготовчого судового засідання не впливає на розвиток цивільного процесу по справі, оскільки наступне судове засідання не починається спочатку.

У відповідностідоправовоговисновку ВерховногоСуду,викладеногоупостанові від23.03.2023рокупосправі №905/2371/21 процесуальне законодавство не містить приписів, які б унеможливлювали звернення до суду з єдиним (одним) клопотанням (заявою) щодо участі у всіх судових засіданнях по справі в режимі відеоконференції (що й було зроблено товариством) або передбачали звернення виключно з окремим клопотанням (заявою) щодо кожного судового засідання.

Таким чином, з метою підвищення оперативності судового розгляду справи, полегшення в ньому участі сторін по справі, забезпечення сторонам доступу до суду, суд вважає необхідним продовжити проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції за участі представника позивача поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Підготовче судове засідання по цивільній справі №947/17416/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Морський 1», за участі третіх осіб: Товариства з обмеженою відповідальністю «Добробут», Товариства з обмеженою відповідальністю «Прогресбуд», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвест-прогрес», про визнання права власності, яке призначене на 30 квітня 2024року о14годині 30хвилин - провести в режимі відео конференції а допомогою комплексу технічнихзасобів на офіційному порталі https://vkz.court.gov.ua, за участі представника позивача ОСОБА_2 .

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки, передбаченіЦивільно-процесуальним Кодексом України.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису.

Копію ухвали про проведення судового засідання в режимі відеоконференції направити особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Головуючий Калініченко Л. В.

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118019671
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —947/17416/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні