Ухвала
від 29.09.2010 по справі 2а-7541/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

29 вересня 2010 року Справа № 2а-7541/10/0870

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Садовий Ігор Вікторович, п еревіривши матеріали адміні стративного позову

за позовною заявою: Управлі ння Пенсійного фонду України в Комунарському районі м.Зап оріжжя

до: Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Дружба»

про: стягнення 2 562 грн. 12 коп.

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

28.09.2010 Управління Пенсійного ф онду України в Комунарському районі м.Запоріжжя звернуло ся до Запорізького окружного адміністративного суду із п озовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Дружба» про стягнення заб оргованості зі сплати фактич них витрат на виплату та дост авку пільгових пенсій у розм ірі 2 562 грн. 12 коп.

Судом встановлено, що позов на заява не відповідає вимог ам ст.106 КАС України, виходячи з наступного:

Згідно п.3 ч.1 ст.106 КАС України у позовній заяві зазначаютьс я: номер засобу зв' язку, адре са електронної пошти відпові дача, якщо такі є. У поданій Ва ми позовній заяві не зазначе ні вказані реквізити відпові дача чи відомості про їх відс утність.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.106 КАС У країни у позовній заяві зазн ачається зміст позовних вимо г і виклад обставин, якими поз ивач обґрунтовує позовні вим оги.

Також, відповідно до ч.2 ст.106 К АС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовую ться позовні вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо, і які можуть бути вико ристані судом.

Всупереч вимогам КАС до поз овної заяви не надано жодних документів, що підтверджуют ь призначення пенсії на піль гових умовах, наявність труд ового стажу на підприємстві відповідача, а саме не надано уточнюючу довідку, протокол , докази понесення фактичних витрат на виплату та доставк у пенсій, що позбавляє можлив ості суд визначити предмет д ослідження в адміністративн ій справі.

Зазначені обставини переш коджають суду вирішити питан ня про можливість відкриття провадження у справі.

Крім того, згідно ч.3 ст.106 КАС У країни суб'єкт владних повно важень при поданні адміністр ативного позову зобов'язаний додати до позовної заяви док аз надіслання відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї докум ентів.

Позивачем до позовної заяв и доданий опис вкладення від 28.09.2010. Проте, зазначений опис не є належним доказом, оскільки свідчить про направлення ві дповідачу лише позовної заяв и.

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС Укр аїни суддя, встановивши, що по зовну заяву подано без додер жання вимог, встановлених ст аттею 106 цього Кодексу, постан овляє ухвалу про залишення п озовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позов ної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, дост атній для усунення недоліків .

З огляду на викладене, суд д ійшов висновку, що адміністр ативний позов Управління Пе нсійного фонду України в Ком унарському районі м.Запоріжж я слід залишити без руху.

Згідно ч.2, ч.6 ст.108 КАС України якщо позивач усунув недолік и позовної заяви у строк, вста новлений судом, вона вважаєт ься поданою у день первинног о її подання до адміністрати вного суду. Залишення позовн ої заяви без руху не позбавля ють права повторного звернен ня до суду в порядку, встановл еному законом.

Керуючись п.3, п.4 ч.1, ч.2, ч.3 ст.106, ч. 1 ст.108 Кодексу адміністративн ого судочинства України, суд дя

УХВАЛИВ:

Адміністративний поз ов Управління Пенсійного фон ду України в Комунарському р айоні м.Запоріжжя до Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Дружба» про стягнення заборгованості зі сплати фак тичних витрат на виплату та д оставку пільгових пенсій у р озмірі 2 562 грн. 12 коп. - залишити б ез руху.

Управлінню Пенсійного фон ду України в Комунарському р айоні м.Запоріжжя у строк до 15 жовтня 2010 року (з урахуванням поштового перебігу) усунути недоліки позовної заяви, а са ме, надати: позовну заяву із за значенням номеру засобу зв' язку, адреси електронної пош ти відповідача, якщо такі є аб о із зазначенням відомостей про їх відсутність; уточнююч у довідку, протокол, розрахун ки стажу, докази понесення фа ктичних витрат на виплату та доставку пенсій щодо пенсіо нера Лісовського М.В. та і нші документи на обґрунтуван ня позову; надати докази напр авлення на адресу відповідач а документів, доданих до позо ву. Зазначені документи напр авити до суду супровідним ли стом з посиланням на номер сп рави.

У разі невиконання вимог ці єї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде п овернута заявникові.

Копію ухвали направити поз ивачу.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5-денний строк з дн я проголошення ухвали (якщо у хвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржу є, то в 5-денний строк з дня отри мання цією особою копії ухва ли) апеляційної скарги, з пода чею її копії відповідно до кі лькості осіб, які беруть учас ть у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можлив ість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляці йне оскарження ухвали суду о бчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденно го строку з моменту отриманн я суб'єктом владних повноваж ень повідомлення про можливі сть отримання копії ухвали с уду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя І.В.Садовий

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11802149
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7541/10/0870

Постанова від 18.11.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 18.10.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 29.09.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні