Ухвала
від 01.04.2024 по справі 371/904/23
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.04.2024 Єдиний унікальний № 371/904/23

провадження № 2/371/242/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

1 квітня 2024 року м. Миронівка

Миронівський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Гаврищука А.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Семерей Л. М.,

прокурора ОСОБА_1

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі судових засідань в м. Миронівка цивільну справу за позовом Заступника керівника Київської обласної прокуратури в інтересах держави в особі: Ржищівської міської ради Київської області до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Регіональний ландшафтний парк «Трахтемирів» про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження земельною ділянкою шляхом визнання недійсним договором, скасування рішення про державну реєстрацію прав та повернення земельної ділянки,-

в с т а н о в и в:

У провадженні Миронівського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за вказаним вище позовом.

Ухвалою суду від 12.01.2024 було відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

У підготовче засідання з`явився прокурор.

Представник Ржищівської міської ради в підготовче засідання не зявився, міський голова Чорненька К. надала до суду заяву в якій просила справу розглядати у відсутності їх представника.

Відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та представник Регіонального ландшафтного парку «Трахтемирів» в підготовче засідання не з`явилися, згідно відмітки на довідці про причини невручення поштової кореспонденції: «адресат відсутній за вказаною адресою».

Згідно із ч. 8ст. 128 ЦПК Україниднем вручення судової повістки є: день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, повідомленою цією особою суду.

Отже, згідно вимогст. 128 ЦПК Українивідповідачі та третя особа вважаються належним чином повідомлені про день, час та місце підготовчого засідання.

За загальним правилом частини першоїстатті 223 ЦПК Українинеявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Підстави для відкладення підготовчого засідання, визначеністаттею 198 ЦПК України, також відсутні.

Згідно з частиною першою та другоюстатті 189 ЦПК Українизавданнями підготовчого провадження є:

1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу;

2) з`ясування заперечень проти позовних вимог;

3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів;

4) вирішення відводів;

5) визначення порядку розгляду справи;

6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання судом проведено наступні підготовчі дії: направлено учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі, направлено відповідачам та третій особі копію позовної заяви та копію доданих до неї документів, з`ясовано про відсутність уточнень позовної заяви, відсутність необхідності вступу у справу інших учасників, відсутність клопотань про витребування доказів, призначення експертиз, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог та склад учасників судового процесу.

Таким чином, у підготовчому засіданні судом були вирішені питання та вчинені процесуальні дії, передбаченістаттею 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Обставини, що перешкоджали б призначенню справи до розгляду по суті, судом не встановлено.

Відповідно до пункту 3 частини другоїстатті 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

На підставі викладеного, керуючись ст.189,196-198,200 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом Заступника керівника Київської обласної прокуратури в інтересах держави в особі: Ржищівської міської ради Київської області до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Регіональний ландшафтний парк «Трахтемирів» про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження земельною ділянкою шляхом визнання недійсним договором, скасування рішення про державну реєстрацію прав та повернення земельної ділянки.

Призначити справудо судовогорозгляду посуті на11годину 00хвилин 18квітня 2024року вприміщенні Миронівськогорайонного судуКиївської областіза адресою: Київська область, місто Миронівка, вулиця Травнева, 3, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справу розглядати суддею одноособово.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті надіслати сторонам, викликати їх в судове засідання.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://mr.ko.court.gov.ua/sud1017/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Гаврищук

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118021864
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію прав та повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —371/904/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Фінагеєв Валерій Олександрович

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Каневський В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні