Ухвала
від 13.03.2024 по справі 176/697/24
ЖОВТОВОДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №176/697/24

провадження №2-о/176/25/24

УХВАЛА

13 березня 2024 р. місто Жовті Води

Суддя Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області Павловська І.А., розглянувши заяву ОСОБА_1 ,заінтересована особа:орган опікита піклуваннявиконавчого комітетуЖовтоводської міськоїради,про визнанняфізичної особинедієздатною,встановлення наднею опікита призначенняопікуна,-

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернувсь до Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області з заявою, де просить визнати недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановивши над нею опіку та призначити його опікуном останньої.

Заява відповідає вимогам ст.ст.296-297 ЦПК України та підсудна Жовтоводському міському суду Дніпропетровської області.

Згідно п. 1 ч. 2ст. 293 ЦПК Українисуд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема про визнання фізичної особи недієздатною.

Відповідноч. 3 ст. 296 ЦПК Українизаяву про визнання фізичної особи недієздатною може бути подано членами її сімї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження, відсутні і підлягає розгляду в порядку окремого провадження.

Викладене свідчить, що заяву визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання в порядку окремого провадження.

Керуючись ст. ст.187,260,295,296,297 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Жовтоводської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Призначити судове засідання на 10 годину 00 хвилин 05 квітня 2024 року в приміщенні Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області.

Розгляд справи згідност. 293 ЦПК Українипроводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

В судове засідання викликати заявника, заінтересовану особу.

Копію ухвали про відкриття провадження надіслати учасникам справи.

Заінтересованій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/sud0414/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Жовтоводського міського суду

Дніпропетровська область Інна ПАВЛОВСЬКА

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118025759
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнанняфізичної особинедієздатною,встановлення наднею опікита призначенняопікуна

Судовий реєстр по справі —176/697/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні