Ухвала
від 01.04.2024 по справі 388/594/24
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 388/594/24

провадження № 1-кс/388/113/2024

УХВАЛА

01.04.2024м. Долинська

Суддя Долинського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 , розглянувши у порядку підготовки до розгляду скарги приватного акціонерного товариства «Долинський Птахокомбінат» на бездіяльність посадових осіб Відділення поліції № 1 (м. Долинська) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, -

встановив:

у провадженні Долинського районного суду Кіровоградської області перебуває скарга ПрАТ «Долинський Птахокомбінат» на бездіяльність посадових осіб Відділення поліції № 1 (м. Долинська) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Судове засідання з розгляду зазначеної скарги призначене у приміщенні Долинського районного суду Кіровоградської області на 13 год. 20 хв. 01.04.2024.

Від представника скаржника - адвоката ОСОБА_2 надійшло клопотання про участь представника у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних заходів, за допомогою програмного забезпечення ВКЗ (EasyCon) у зв`язку з неможливістю безпосередньої участі учасника кримінального провадження у судовому провадженні.

Відповідно до положень п. 1, п. 4, п. 5 ч. 1 ст. 336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), зокрема, у разі: неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин; необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження; наявності підстав, визначених судом достатніми.

Згідно з ч. 9 ст. 336 КПК України дистанційне судове провадження згідно з правилами цієї статті може здійснюватися в судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій під час здійснення судового провадження з будь-яких питань, розгляд яких віднесено до компетенції суду.

Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженим Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 2102-IX, на території України введено воєнний стан із 05 год. 30 хв. 24.02.2022 строком на 30 діб.

Згодом, неодноразововоєнний стан на території України продовжувався у встановленому законом порядку і є чинним на час постановлення ухвали.

Сервіс «EasyCon» забезпечує можливість участі особи у відеоконференції шляхом її авторизації за допомогою власного електронного цифрового підпису, що забезпечує належну ідентифікацію цієї особи.

Долинський районний суд Кіровоградської області має технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції за участю учасника кримінального провадження поза межами приміщення суду.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 336 КПК України застосовувані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені цим Кодексом.

Отже, враховуючи, що основне місце здійснення професійної діяльності представника заявника знаходиться у м. Дніпро, що ускладнює безпосередню участь останнього у судовому засіданні, умови воєнного стану, - судом встановлена обґрунтована необхідність здійснення дистанційного судового провадження - проведення судових засідань у зазначеному кримінальному проваджені за участю представника заявника за допомогою системи відеоконференц-прийому «EasyCon» з використанням ним власних технічних засобів та електронного цифрового підпису, у зв`язку з чим, останньому слід роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник кримінального провадження, який подав відповідне клопотання.

Керуючись ст. 336 КПК України, -

постановив:

судове засідання з розгляду скарги приватного акціонерного товариства «Долинський Птахокомбінат» на бездіяльність посадових осіб Відділення поліції № 1 (м. Долинська) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, призначене на 13 год. 20 хв. 01.04.2024 здійснювати у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за участю представника заявника - адвоката ОСОБА_2 за допомогою системи відеоконференц-прийому «EasyCon» з використанням ним власних технічних засобів та електронного цифрового підпису.

Застосовувані у дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку. Учасникам кримінального провадження має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового провадження, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені КПК України.

Копію даної ухвали надіслати на електронну адресу адвоката І. Руднєвої - ІНФОРМАЦІЯ_1

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118026826
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —388/594/24

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Кнуров О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні