Ухвала
від 21.03.2024 по справі 130/2811/23
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/159/2024

130/2811/23

У Х В А Л А

21.03.2024 р. м. Жмеринка

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді Порощука П.П.,

за участі секретаря Маліщук Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Жмеринка за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою позовну заяву керівника Жмеринської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватне підприємство «Пултагро-Ритм» про припинення права власності на земельну ділянку, шляхом конфіскації,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про припинення права власності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на земельну ділянку з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з кадастровим номером 0521082600:04:001:0271, площею 2,179 га, що розташована на території Жмеринської міської територіальної громади (колишня територія Кармалюківської сільської ради Жмеринського району Вінницької області), шляхом її конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та стягути з відповідача суму судових витрат.

Ухвалою суду від 12.10.2023 року по даній справі було відкрито провадження та призначено підготовче судове засідання за загальними правилами позовного провадження.

30.01.2024 року ухвалою суду закрито підготовче провадження та призначено розгляд справи по суті.

В судове засідання представник позивача ОСОБА_2 не з`явився, попередньо надав заяву про проведення судового засідання в його відсутність, позовні вимоги підтримав.

Представник позивача Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області надав до суду письмові пояснення, відповідно до яких позовні вимоги керівника Жмеринської окружної прокуратури просив задовольнити в повному обсязі.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, враховуючи, що відповідач являється громадянином російської федерації та її зареєстрованим місцем проживання є с.Дубнєво Ступінського району Московської області російської федерації, то вона викликалася в судове засідання через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Представник третьої особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ПП «Пултагро-Ритм» не з`явився, хоча належним чином повідомлявся про час та місце розгляду справи, про що свідчить повідомлення про отримання поштового відправлення, причини неявки суду невідомі.

Відповідно до ч.11 ст.128 ЦПК України відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Таким чином, відповідач вважається належним чином повідомленою про час та місце слухання справи.

Відповідно до ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Згідно ч.5 ст.279 ЦПК України, справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

З урахуванням положень ст.ст.280,281 ЦПК України та заяви представника позивача щодо заочного розгляду справи, суд вважає за можливе провести заочний розгляд даної справи.

Керуючись ст.ст.260, 280,281 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Провести заочний розгляд справи цивільної справи за позовною заявою керівника Жмеринської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватне підприємство «Пултагро-Ритм» про припинення права власності на земельну ділянку, шляхом конфіскації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Порощук П.П.

Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118028142
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку, шляхом конфіскації

Судовий реєстр по справі —130/2811/23

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Порощук П. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні