Ухвала
від 27.03.2024 по справі 127/18382/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/18382/20

Провадження №1-в/127/166/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2024 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника заявника ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі № 12 клопотання ОСОБА_4 , який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Центр Фармація» про повернення оригіналу документу,

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького міського суду Вінницької області надійшло ОСОБА_4 , який діє в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес Центр Фармація» про повернення оригіналу документу. Клопотання мотивоване тим, що в матеріалах кримінального провадження залишені речові докази свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Відсутність зазначеного свідоцтва ускладнює використання транспортного засобу.

Заявник у судовому засіданні своє клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Прокурор проти задоволення клопотання не заперечував.

Заслухавши думку учасників судового процесу, дослідивши матеріали кримінального провадження, суд дійшов до такого висновку.

Відповідно до пункту 14 частини першої статті 537 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК) під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати, зокрема, інші питання про всякого роду сумніви і протиріччя, що виникають при виконанні вироку.

05.07.2023 Вінницький міський суд Вінницької області своєю ухвалою закрив кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами першою, другою та четвертою статті 190 Кримінального кодексу України (далі КК), на підставі пункту 5 частини першої статті 284 КПК, у зв`язку зі смертю обвинуваченої.

Зазначеною ухвалою також вирішене питання щодо долі речових доказів. Зокрема, суд вирішив залишити в матеріалах кримінального провадження оригінал свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу «Шкода Октавія», д.н. НОМЕР_1 .

Вказана ухвала набрала законної сили 13.07.2023.

Зі змісту частини першої статті 98 КПК випливає, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення. При цьому, частиною другою зазначеної статті регламентовано, що документи є речовими доказами, якщо вони містять ознаки, зазначені в частині першій цієї статті.

Зі змісту абзацу першого частини другої статті 16 Закону України «Про дорожній рух» випливає, що водій зобов`язаний мати при собі та на вимогу поліцейського, а водії військових транспортних засобів - на вимогу посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, пред`являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, - страховий поліс (сертифікат) про укладення договору обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Згідно з приписами підпункту «б» пункту 2.1 Правил дорожнього руху водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, Держспецзв`язку, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту - технічний талон).

Отже, суд вважає, що реалізація права користування транспортним засобом за відсутності свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу не можлива. Саме тому суд вважає, що клопотання щодо повернення оригіналу свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу слід задовольнити.

Керуючись статтями 100, 371 КПК, суд

УХВАЛИВ:

Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу марки Skoda Fabia, д.н. НОМЕР_1 , яке знаходиться в матеріалах кримінального провадження, повернути власнику або іншому законному користувачу зазначеного транспортного засобу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Вінницький міський суд Вінницької області протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118028606
СудочинствоКримінальне
Сутьповернення оригіналу документу

Судовий реєстр по справі —127/18382/20

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бернада Є. В.

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бернада Є. В.

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 05.07.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 31.01.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 31.01.2023

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 09.11.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Шлапак Д. О.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Ковальська І. А.

Ухвала від 31.10.2022

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Ковальська І. А.

Ухвала від 19.07.2022

Кримінальне

Вінницький апеляційний суд

Ковальська І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні