Ухвала
від 01.04.2024 по справі 945/291/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 945/291/24

Провадження № 1-в/945/54/24

Ухвала

Іменем України

01 квітня 2024 року Миколаївський районний суд Миколаївської області в складі

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ;

прокурора ОСОБА_3 ;

захисника ОСОБА_4 ;

представника КНП Миколаївський обласний

центр психічного здоров`я МОР ОСОБА_5 ;

особи, стосовно якої розглядається подання ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві в режимі відео-конференції з Комунальним некомерційним підприємством Миколаївський обласний центр психічного здоров`я Миколаївської обласної ради (далі КНП МОЦПЗ МОР) подання лікаря-психіатра КНП МОЦПЗ МОР про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,

встановив:

Ухвалою Білозерського районного суду Херсонської області від 13 березня 2015 року до ОСОБА_6 застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги з суворим наглядом.

Ухвалою Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 05 грудня 2022 року ОСОБА_6 змінено застосування примусових заходів медичного характеру на застосування примусових заходів медичного характеру у закладі з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом.

Ухвалою Миколаївського районного суду Миколаївської області від 07 червня 2023 року ОСОБА_6 продовжено застосування примусових заходів медичного характеру у закладі з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом.

Ухвалою Миколаївського районного суду Миколаївської області від 11 грудня 2023 року ОСОБА_6 змінено застосування примусових заходів медичного характеру та застосовано примусові заходи медичного характеру у закладі з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом.

Лікар-психіатр КНП МОЦПЗ МОР звернувся до суду з поданням про припинення застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом відносно ОСОБА_6 .

У судовому засіданні представник КНП МОЦПЗ МОР подання підтримав.

Прокурор підтримав подання.

Захисник не заперечував проти подання.

ОСОБА_6 не заперечував проти задоволення подання стосовно нього.

Заслухавши пояснення представника КНП МОЦПЗ МОР, вивчивши матеріали справи, заслухавши думку прокурора, захисника та особи, стосовно якої розглядається подання, суд дійшов такого.

Як вбачається з висновку комісії лікарів-психіатрів № 11 від 06.02.2024, у ОСОБА_6 внаслідок медикаментозної терапії в поєднанні з реабілітаційними заходами психічний стан залишається стабільно покращеним, про що свідчить відсутність продуктивної психопатологічної симптоматики, дисимілятивних розладів, агресивних проявів. Поведінка у відділені стабільно впорядкована, тривалий час відсутні афективні порушення, присутня критика стосовно оцінювання свого стану та ставлення до скоєного правопорушення, виказує прості плани на майбутнє, відвідувати райпсихіатра, регулярно приймати підтримуючу терапію, відсутні агресивні та аутоагресивні тенденції в поведінці, з оточуючими підтримує рівні, безконфліктні відносини, довготривалий час відсутня психопродуктивна симптоматика на фоні мінімальної підтримуючої терапії, - тобто наступило поліпшення психічного стану, що свідчить про відсутність суспільної небезпеки для оточуючих, відсутні агресивні, асоціальні тенденції. На теперішній час ОСОБА_6 необхідно припинити примусові заходи медичного характеру у відділенні зі звичайним наглядом.

Ураховуючи викладене, примусові заходи медичного характеру щодо ОСОБА_6 у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом можуть бути припинені.

Керуючись ст. 19 Закону України Про психіатричну допомогу, ст. ст. 94, 95 КК України, ст. 514 КПК України, суд,

постановив:

Подання КНП МОЦПЗ МОР про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 задовольнити.

ОСОБА_6 припинити застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Миколаївського апеляційного суду через Миколаївський районний суд Миколаївської області протягом 7 днів з дня оголошення ухвали.

Суддя ОСОБА_1

01.04.2024

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118029288
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —945/291/24

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Шаронова Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні