Ухвала
від 29.03.2024 по справі 46/162-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

29.03.2024Справа № 46/162-А

Суддя господарського суду міста Києва Паламар П.І., розглянувши заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони її правонаступником у справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві до Дочірнього підприємства "Парфекс Лімітед" про стягнення 3265,21 грн.,

в с т а н о в и в :

у березні 2024 року Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві звернулося в суд з указаною заявою.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 167 КАС України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити, зокрема, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно ч. 6 ст. 18 КАС України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Всупереч указаних вимог Закону заявник у заяві не зазначив відомостей щодо наявності у нього та іншого учасника справи (провадження) зареєстрованого електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі (підсистема "Електронний суд").

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 167 КАС України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Всупереч указаних положень Закону заявником не подано доказів надсилання іншому учаснику справи (провадження) копії заяви з доданими до неї документами, зокрема, відсутній опис вкладення у поштове відправлення.

Згідно ч. 2 ст. 167 КАС України якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

За таких обставин заяву відповідно до вимог ст. 167 КАС України слід повернути заявнику.

Керуючись ст. 167 КАС України

у х в а л и в :

заяву Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони її правонаступником з доданими до неї документами повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та підлягає оскарженню в порядку розділу ІІІ КАС України.

Суддя господарського суду міста Києва П.І.Паламар

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118034327
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/162-а

Ухвала від 29.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Паламар П.І.

Ухвала від 30.07.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 26.07.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Ухвала від 11.06.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Марченко О.В.

Ухвала від 15.04.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Баранов Д.О.

Ухвала від 11.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сівакова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні