Ухвала
від 29.03.2024 по справі 159/1902/24
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/1902/24

Провадження № 2-о/159/115/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2024 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Грідяєва М.В. розглянувши клопотання ОСОБА_1 пропродовженнястроку діїрішення провизнання ОСОБА_2 недієздатним, заінтересована особаДубівська сільськарада Ковельськогорайону Волинськоїобласті,орган опікиті піклуванняДубівської сільськоїради,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась досуду зклопотанням пропродовження строкудії рішенняпро визнання ОСОБА_2 недієздатним, заінтересована особа Дубівська сільська рада Ковельського району Волинської області, орган опіки ті піклування Дубівської сільської ради.

Відповідно до ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні , виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до ч.4 ст.294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відповідно до ч.5 ст.293 ЦПК України, розгляд справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно доч.8,9ст.300ЦПК України,клопотання пропродовження строкудії рішенняпро визнанняфізичної особинедієздатною повинномістити обставини,що свідчатьпро продовженняхронічного,стійкого психічногорозладу,внаслідок чогоособа продовжуєне усвідомлюватизначення своїхдій та(або)керувати ними,підтверджені відповіднимвисновком судово-психіатричноїекспертизи. Суд зобов`язаний розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення строку його дії в порядку, встановленомустаттею 299цього Кодексу.

Вказане клопотання не відповідає вимогам ст.ст.175,297 ЦПК України, а саме: в клопотанні в якості заінтересованої особи з зазначенням адреси місця знаходження не зазначено належний орган опіки та піклування, участь якого є обов`язковою, зазначена в заяві Дубівська сільська рада Ковельського району Волинської області, не є належною заінтересованою особою. Питання щодо участі адвоката в заяві не вирішено.

При таких умовах клопотання підлягає залишенню без руху для усунення недоліків.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.175, 185, 299, 300, 260 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання ОСОБА_1 пропродовженнястроку діїрішення провизнання ОСОБА_2 недієздатним, заінтересована особаДубівська сільськарада Ковельськогорайону Волинськоїобласті,орган опікиті піклуванняДубівської сільськоїради, залишити без руху з наданням заявнику строку для усунення зазначених в ухвалі недоліків клопотання до 19 квітня 2024 року.

Роз`яснити ОСОБА_1 , що в разі не усунення вказаних недоліків до 19 квітня 2024 року клопотання буде вважатися неподаним та повернуто їй.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяМ. В. Грідяєва

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118035276
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —159/1902/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Грідяєва М. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Грідяєва М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні