Ухвала
від 30.04.2024 по справі 159/1902/24
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 159/1902/24

Провадження № 2-о/159/115/24

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

30 квітня 2024 року м. Ковель

Суддя Ковельського міськрайонного суду Волинської області Грідяєва М.В. розглянувши клопотання ОСОБА_1 про продовженнястроку діїрішення провизнання ОСОБА_2 недієздатним, заінтересована особа орган опіки та піклування Дубівської сільської ради Ковельського району,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 )звернулась досуду з клопотанням про продовженнястроку діїрішення провизнання ОСОБА_2 недієздатним, заінтересована особаорган опікита піклуванняДубівської сільськоїради Ковельськогорайону (місцезнаходження:Волинська область,Ковельський район,с.Дубове,вул.Ковельська,72). В клопотанні заявник просить залучити адвоката Антонюку І.Я.

Відповідно до ч.5 ст.293 ЦПК України, розгляд справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Приймаючи до уваги, що клопотання про продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною розглядається з обов`язковою участю адвоката, враховуючи, що ОСОБА_1 , адвокат Антонюку І.Я. не залучений, суд вважає необхідним залучити до участі у розгляді клопотання адвоката через Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги.

Заява поданаз додержаннямвимог ст. 297 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.13,84,187, 295-299 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за клопотанням ОСОБА_1 про продовженнястроку діїрішення провизнання ОСОБА_2 недієздатним, заінтересована особа орган опіки та піклування Дубівської сільської ради Ковельського району.

Справу за клопотанням ОСОБА_1 про продовженнястроку діїрішення провизнання ОСОБА_2 недієздатним, заінтересована особа орган опіки та піклування Дубівської сільської ради Ковельського району призначити до розгляду на 14 червня 2024 року о 11 год. 30 хвл. у приміщенні суду та викликати заінтересовану особу, заявника.

Справу розглядати у складі судді і двох присяжних.

Забезпечити при розгляді клопотання ОСОБА_1 про продовженнястроку діїрішення провизнання ОСОБА_2 недієздатним, заінтересована особаорган опікита піклуванняДубівської сільськоїради Ковельськогорайону участь адвоката.

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги

призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 за призначенням та забезпечити його прибуття о 11 год. 30 хвл. 14 червня 2024 року на судове засідання до Ковельського міськрайонногосуду Волинськоїобласті для участі в судовому розгляді клопотання.

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до 14 червня 2024 року письмові заперечення проти заяви та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/sud0306/.

Суддя М. В. Грідяєва

СудКовельський міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення30.04.2024
Оприлюднено01.05.2024
Номер документу118705847
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —159/1902/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Грідяєва М. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Грідяєва М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні