Ухвала
від 01.04.2024 по справі 560/10146/22
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/10146/22

УХВАЛА

01 квітня 2024 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Козачок І.С. розглянувши адміністративну справу за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області до Чемеровецького спеціалізованого лісогосподарського об`єднання "Агроліс" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, у якій заявник просить замінити сторону по справі - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області на Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області. Посилається на те, що є правонаступником позивача у спірних правовідносинах.

Ухвалою від 12.03.2024 суд перейшов до розгляду заяви в порядку письмового провадження.

Ухвала про призначення до розгляду в судовому засіданні заяви про заміну сторони правонаступником направлена за податковою адресою відповідача, яка збігається з адресою, яка зазначається у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

До суду повернулось судове відправлення з відміткою про те, що лист не вручений через відсутність особи за вказаною адресою.

Відповідно до ч. 3 ст. 124 КАС України судовий виклик або судове повідомлення учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів здійснюється:

1) за наявності в особи електронного кабінету - шляхом надсилання повістки до її електронного кабінету;

2) за відсутності в особи електронного кабінету - шляхом надсилання повістки рекомендованою кореспонденцією (листом, телеграмою), кур`єром із зворотною розпискою за адресами, вказаними цими особами, або шляхом надсилання тексту повістки в порядку, визначеному статтею 129 цього Кодексу.

Частина 4 цієї статті передбачає, що у разі відсутності учасників справи за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручено їм належним чином. Згідно з ч. 11 ст. 126 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Відповідно до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до частин 1,4 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Встановлено, що рішенням Хмельницького окружного адміністративного суду від 30 листопада 2022 стягнуто з Чемеровецького спеціалізованого лісогосподарського об`єднання "Агроліс" ( код ЄДРПОУ 31391795) на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області капіталізовані платежі в сумі 1 831418 (один мільйон вісімсот тридцять одна тисяча чотириста вісімнадцять) грн. 38 коп.

Як вбачається з відомостей автоматизованої системи виконавчого провадження, у ній міститься інформація про виконавче провадження ВП №70936143, відкрите у 2023 році.

Відповідно до абзацу 2 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105 XIV (із змінами, внесеними Законом України від 21.09.2022 №2620 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування", далі Прикінцеві та перехідні положення) передбачено припинити Фонд соціального страхування України та відповідні Управління виконавчої дирекції Фонду шляхом їх приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023.

Пенсійний фонд України та його територіальні органи на даний час є правонаступниками Фонду соціального страхування України (Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України), його Виконавчої дирекції, управлінь Виконавчої дирекції Фонду та їх територіальних відділень.

Згідно з абз. 7 розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 №1105XIV, стягнення та погашення заборгованості із страхових внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, пенсійне страхування, єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, у тому числі в судовому порядку, у справах про банкрутство, за виконавчими документами, провадження за якими відкрито до дня набрання чинності цим Законом, здійснюють територіальні органи Пенсійного фонду України.

Оскільки на даний час наявне відкрите виконавче провадження, необхідно замінити сторону виконавчого провадження стягувача на Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області - задоволити.

Замінити сторонустягувача у виконавчому провадженні ВП№70936143 на Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області (код ЄДРПОУ - 21318350).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя І.С. Козачок

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118043100
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —560/10146/22

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Рішення від 30.11.2022

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

Ухвала від 26.09.2022

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Козачок І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні