Ухвала
від 01.04.2024 по справі 626/3267/23
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/3267/23

Провадження № 2/626/65/2024

УХВАЛА

01 квітня 2024 року м.Красноград

Красноградський районний суд Харківської області

в складі: головуючого судді Рибальченко І.Г.

за участю секретаря Скачко Т.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрнафтагазресурс" про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати,-

ВСТАНОВИВ:

Заочним рішенням Красноградського районного суду від 27.02.2024 року позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрнафтагазресурс" про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати задоволена.

Під час виконання рішення суду встановлено, що у тексті рішення суду була допущена описка, а саме тексті рішення найменування відповідача зазначено як "Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрнафтогазресурс"" замість вірного "Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрнафтагазресурс" ".

Особи, які беруть участь у справі в судове засідання не з`явилися, про день, час та місце слухання справи повідомлені вчасно та належним чином, причини неявки суду не відомі.

Суд вважає за можливе розглянути заяву у відсутність позивача та відповідачів, відповідно до вимог ст. 269 ЦПК України, оскільки питання про винесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку: як встановлено в судовому засіданні, в провадженні Красноградського районного суду Харківської області дійсно перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрнафтагазресурс" про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати. 27.02.2024 року судом було ухвалено рішення, яким позов задоволено (а.с. 44-49). Як вбачається зі змісту зазначеного рішення, судом при його написанні дійсно було допущено описку, а саме в тексті рішення помилково вказано найменування відповідача як "Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрнафтогазресурс" , а правильним є "Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрнафтагазресурс", що об`єктивно підтверджується в сукупності всіма матеріалами справи.

Стаття 269 ЦПК України визначає, що суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки.

Оцінивши в сукупності надані докази, а також врахувавши встановлені в судовому засіданні обставини, суд приходить до висновку, що допущена описка в рішенні суду підлягає виправленню.

Керуючись ст.269 ЦПК України , суд,-

УХВАЛИВ:

Виправити описки в тексті заочного рішення Красноградського районного суду Харківської області від 27.02.2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрнафтагазресурс" про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плат.

В тексті заочного рішення Красноградського районного суду Харківської області від 27.02.2024 року вказати найменування відповідача як "Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрнафтагазресурс" замість помилково зазначеного "Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрнафтогазресурс".

Ухвала може бути оскаржено до Харківського апеляційного суду шляхом подачі в 15 денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Суддя

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118048546
СудочинствоЦивільне
Сутьдострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості з орендної плати

Судовий реєстр по справі —626/3267/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Красноградський районний суд Харківської області

Рибальченко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні