Ухвала
від 02.04.2024 по справі 168/156/24
СТАРОВИЖІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 168/156/24

Провадження № 2/168/102/24

У Х В А Л А

про виправлення описки в судовому рішенні

02 квітня 2024 року смт.Стара Вижівка

Старовижівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого- судді Малюти А.В.

секретаря судового засідання Сулеви Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про виправлення описки у рішенні Старовижівського районного суду Волинської області у справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Гайдашука Валентина Миколайовича до Сереховичівської сільської ради Ковельського району Волинської області про визнання права власності в порядку спадкування,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Старовижівського районного суду Волинської області перебувала справа за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Гайдашука В.М. до Сереховичівської сільської ради Ковельського району Волинської області про визнання права власності в порядку спадкування.

Рішенням Старовижівського районного суду Волинської області від 29 лютого 2024 року позов задоволено повністю.

Однак, при складанні тексту даного рішення судом було допущено описку у рішенні. А саме: в написанні назви населеного пункту, де знаходиться спадкове майно.

Відповідно достатті 269ЦПК Українисуд можез власноїініціативи абоза заявоюосіб,які берутьучасть усправі,виправити допущеніу судовомурішенні опискичи арифметичніпомилки.Питання провнесення виправленьвирішується безповідомлення учасниківсправи,про щопостановляється ухвала.За ініціативоюсуду питанняпро внесеннявиправлень вирішуєтьсяв судовомузасіданні заучастю учасниківсправи,проте їхнянеявка неперешкоджає розглядупитання провнесення виправлень. Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Сторони в судове засідання не з`явилися. Їхня неявка не є перешкодою для вирішення питання щодо виправлення описки в рішенні суду.

Враховуючи, що особи, які беруть участь у справі, в судове засідання не з`явились, суд розглядає справу в порядку, встановленому частиною 2 статті 247 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що в рішенні суду необхідно виправити допущену описку.

Згідно з пунктом 19 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року № 14 «Про судове рішення у цивільній справі» вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності. Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер.

Як вбачається з рішення Старовижівського районного суду Волинської області від 29 лютого 2024 року в тексті рішення допущено описку в написанні населеного пункту, де знаходиться спадкове майно. А саме: зазначено «с.Кормарове», замість правильного «с.Комарове».

З дослідженої в судовому засіданні цивільної справи №168/156/24 встановлено, що спадковий житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами знаходиться в АДРЕСА_1 .

Враховуючи викладене, оглянувши матеріали цивільної справи, суд вважає необхідним виправити допущену описку у рішенні суду.

Керуючись статтями 260, 269 ЦПК України,

суд

П О С Т А Н О В И В:

Виправити описку, допущену в тексті рішення Старовижівського районного суду Волинської області від 29 лютого 2024 року у справі за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Гайдашука Валентина Миколайовича до Сереховичівської сільської ради Ковельського району Волинської області про визнання права власності в порядку спадкування.

А саме:в тексті рішення слово «с.Кормарове» замінити словом «с.Комарове».

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Волинського апеляційного суду через Старовижівський районний суд Волинської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя А. В. Малюта

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118054077
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —168/156/24

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Старовижівський районний суд Волинської області

Малюта А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні