Ухвала
від 30.07.2009 по справі б-23/33
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТ І

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франк івськ, 76000, тел. 2-57-62

УХВАЛА

30 липня 2009 р. Справа № Б-23/33

Господарський суд Івано-Ф ранківської області у складі

судді Рочняк Олександрі Ві кторівні

при секретарі судового за сідання Вітюку О.В. ,

розглянувши в судовому за сіданні матеріали справи

за заявою : Прокурора Рога тинського району в інтересах держави в особі Управління п енсійного фонду в Рогатинськ ому районі , вул.Галицька, 14, м.Р огатин, Івано-Франківська об ласть,77000

до боржника : СВК ім. В.Стефа ника , с.Діброва, Рогатинськи й район, Івано-Франківська об ласть, 77073

про банкрутство

За участю представників сторін:

Від прокуратури: представн ики не з"явилися

Від кредитора:Скобач Р .М - завідувач юридичного сект ору ДПІ в Рогатинському райо ні (довіреність №2693 від 11.04.07);

Від заявника:Голубовська О .Ф. - заступник начальника, нач альник відділу по контрольно -перевірочній роботі за спла тою та надходженням платежів УПФУ в Рогатинському районі (довіреність №4889/06 від 29.04.09);

Від кредитора:Роговик М.П. - г оловний спеціаліст-юрисконс ульт юридично-договірного ві дділу в Івано-Франківського обласного центру зайнятості (довіреність №043-394-13/0/19-09 від 03.02.09);

гр.Різник М.Т. - сільський го лова с.Сарники (довіреність в ід 08.07.09);

Ліквідатор Бігун Р.Д. ліце нзія АБ №176130 від 27.07.05

ВСТАНОВИВ:Ухвалою господ арського суду Івано-Франківс ької області від 14.04.09 порушено провадження у справі про бан крутство сільськогосподарс ького виробничого кооперати ву ім.В.Стефаника, (с.Діброва, Р огатинського району, Івано-Ф ранківської області, код ЄДР ПОУ 01050187) за заявою прокурора Ро гатинського району в інтерес ах держави в особі Управлінн я пенсійного фонду в Рогатин ському районі спрощеною проц едурою в порядку ст.52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом".

Постановою господарсько го суду Івано-Франківської о бласті від 05.05.09 боржника - сіль ськогосподарський виробнич ий кооператив ім.В.Стефаника , (с.Діброва, Рогатинського рай ону, Івано-Франківської обла сті, код ЄДРПОУ 01050187) визнано бан крутом, відкрито ліквідацій ну процедуру щодо нього та пр изначено ліквідатором боржн ика арбітражного керуючого Бігуна Романа Дмитровича (лі цензія серія АБ №176130 від 27.07.05, А ДРЕСА_1 ), наділивши його всім а повноваженнями ліквідатор а, передбаченими ст.ст.24-25 Закон у України “Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом”. Визначено строк ліквідаційн ої процедури три місяці та зо бов”язано ліквідатора до 29.07.09 подати суду ліквідаційний б аланс та звіт про виконану ни м роботу. Судове засіда ння по затвердженню ліквідац ійного балансу та звіту лікв ідатора призначено на 30.07.09

Вказаною постановою зобов "язано ліквідатора боржника подати до офіційних друкова них органів у п"ятиденний стр ок за рахунок банкрута оголо шення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквід аційної процедури.

На виконання постанови в г азеті "Голос України" від 03.06.09 оп убліковане оголошення про те , що господарський суд Івано-Ф ранківської області постано вою від 05.05.09 визнав банкрутом С ВК ім.Стефаника.

В місячний термін з дня оголошення до ліквідат ора звернулися наступні кред итори: управління Пенсійног о фонду України в Рогатинськ ому районі, ДПІ в Рогатинсько му районі, Івано-Франківськи й обласний центр зайнятості, ДП "Агенство з реструктуриза ції заборгованості підприєм ств агропромислового компле ксу", Фонд соціального страху вання з тимчасової втрати пр ацездатності -Івано-Франківс ьке обласне відділення, ДК "Г аз України" НАК "Нафтогаз Укра їни", Сарниківська сільська р ада. Крім того, наявна заборго вана заробітна плата, про що л іквідатором складено реєстр вимог кредиторів.

Вимоги ДК "Газ Украї ни" НАК "Нафтогаз України" лікв ідатор не визнав, з посилання м на пропуск позовної давнос ті відповідно до ст.ст.256-258 Циві льного кодексу України, в зв"я зку з чим ДК "Газ України" НАК " Нафтогаз України" звернулася до суду з скаргою на дії лікві датора з проханням визнати д ії ліквідатора в частині від мови включення грошових вимо г ДК "Газ України" НАК "Нафтога з України" до реєстру вимог кр едиторів СВК ім. Стефаника та визнати грошові вимоги ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз Ук раїни" на суму 4811 грн 83 коп.

27.07.09 до суду поступило клопотання від ДК "Газ Україн и" НАК "Нафтогаз України" про р озгляд скарги без їхньої уча сті.

Розглянувши подану скаргу, суд встановив, що вона підлягає задоволенню з наст упних підстав.

Відповідно до договорів н а постачання природного газу №44 від 01.01.00 та №2170 від 01.10.01 ДК "Газ Ук раїни" НАК "Нафтогаз України" з обов"язалася передати СВСГ і м.Стефаника природний газ, а С ВГК ім. Стефаника оплатити га з на умовах даних договорів. В ідповідно до п.10.1 договорів до говори набирають чинності з 01.01.00 та з 01.10.01 і діють в частині пр оведення розрахунків за газ до їх повного здійснення. Згі дно вказаних договорів боржн ик прийняв обсяги газу, проте , остаточного розрахунку не з дійснив, в зв"язку з чим виникл а заборгованість в розмірі 2979 грн 82 коп.

Згідно абз.2 п.4 „При кінцевих положень" ЦК Україн и до відносин, що виникли до на брання чинності ЦК України, п оложення цього Кодексу засто совуються до тих прав і обов'я зків, що виникли або продовжу ють існувати після набрання ним чинності.

Відповідно ч. 2 ст. 530 ЦК У країни, якщо строк (термін) вик онання боржником обов'язку н е встановлений або визначени й моментом пред'явлення вимо ги, кредитор має право вимага ти його виконання у будь-який час.

В зв"язку з цим, хоча зо бов'язання щодо оплати забор гованості за переданий приро дний газ боржником виникли д о набрання чинності Цивільно го та Господарського кодексі в України, проте дане зобов'яз ання продовжує існувати, оск ільки вимога про оплату пере даного природного газу креди тором не направлялась, а відт ак і перебіг строків позовно ї давності не починався.

Відповідно до ст. 23 Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом »з дня прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури строк виконання всіх гро шових зобов'язань банкрута т а зобов'язання щодо сплати ст рахових внесків на загальноо бов'язкове державне пенсійне страхування та інші види заг альнообов'язкового державно го соціального страхування, податків і зборів (обов'язков их платежів) вважається таки м, що настав. В зв"зку з цим ДК "Г аз України" заявила про свої г рошові вимоги до СВК ім. Стефа ника.

За прострочення виконанн я грошового зобов"язання бор жнику відповідно до ст.625 Циві льного кодексу України встан овлено індекс інфляції за ча с прострочення в розмірі 1564 гр н 45 коп та три проценти річних в розмірі 267 грн 56 коп.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що слід визнати гр ошові вимоги ДК "Газ України " НАК "Нафтогаз України" в су мі 4811 грн 83 коп.

В судовому засіданні лікві датором подано клопотання пр о продовження строку ліквіда ційної процедури на два міся ці в зв"язку з неможливістю пр оведення всіх заходів ліквід аційної процедури у визначен ий термін.

Відповідно до ч.2 ст.22 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" стр ок ліквідаційної процедури н е може перевищувати 12 місяців . Господарський суд може прод овжити цей строк на шість міс яців.

Враховуючи той факт, що стр ок ліквідаційної процедури н е перевищує дванадцять місяц ів, суд вважає, що клопотання л іквідатора слід задоволити, продовжити строк ліквідацій ної процедури СВК ім. Стефани ка та повноваження ліквідато ра на два місяці.

Керуючись ст.ст.530, 625 Цивільно го кодексу України, п.2 ст 22,23 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом ", ст.86 Господарського проце суального кодексу України, с уд

УХВАЛИВ:

скаргу ДК "Газ України" Н АК "Нафтогаз України" задовол ити.

Визнати грошові ви моги ДК "Газ України" НАК "Наф тогаз України" в сумі 4811 грн 8 3 коп.

Клопотання ліквідатора С ВК ім. Стефаника Бігуна Р.Д. п ро продовження строку ліквід аційної процедури та повнова жень ліквідатора задоволити .

Продовжити строк лі квідаційної процедури та пов новажень ліквідатора Бігуна Романа Дмитровича (ліцензія серія АБ №176130 від 27.07.05, АДРЕСА_1 ) до 01.10.09.

Ліквідатору пода ту суду експертний висновок майна СВК ім. Стефаника.

Ліквідатору подати суду н а затвердження належним чино м сформований ліквідаційний баланс та звіт про виконану н им роботу в ході ліквідаційн ої процедури до 28.09.09.

Призначити судове засідан ня по затвердженню ліквідаці йного балансу та звіту лікві датора на 01.10.09 о 10:00 год.

Участь повноважних предст авників сторін в судовому за сіданні обов"язкова.

Ліквідатору повідомити пр о винесення даної ухвали всі х кредиторів.

Згідно п. 5 ст. 83 Господарсько го процесуального кодексу У країни за ухилення від вчине ння дій, покладених господа рським судом на сторону, з ви нної сторони може бути стяг нуто в дохід Державного бюдж ету України штраф у розмірі д о 100 неоподатковуваних мініму мів доходів громадян, тобто д о 1700 грн.

Копію ухвали направити: заявнику, боржнику, ліквід атору Бігуну Р.Д. (АДРЕСА_1 ), ДК "Газ України" НАК "Нафтога з України", вул. Шолуденко, 1 м.Ки їв.

Виготовлено в АС "Діловодс тво суду"


СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення30.07.2009
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11805780
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-23/33

Ухвала від 06.07.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 12.05.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 31.03.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 25.02.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 27.01.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 28.12.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 12.11.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 30.07.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні