Ухвала
від 01.04.2024 по справі 759/6335/24
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

пр. № 2-о/759/408/24

ун. № 759/6335/24

01 квітня 2024 року суддя Святошинського районного суду міста Києва Ключник А.С., розглянувши питання про відкриття провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Святошинської районної в місті києві державної адміністрації, Святошинський дитячий будинок-інтернат про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Святошинського районного суду м. Києва із вказаною заявою, у якій просить суд продовжити строк дії рішення суду про визнання фізичної ооби ОСОБА_2 недієздатним.

Дослідивши зміст заяви та додатків до неї, приходжу до висновку про її відповідність вимогам ст. 293, 294 ЦПК України, така заява віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Святошинського районного суду м. Києва. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

За правилами ч. 1 ст. 299 ЦПК справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Для визначення фактичної можливості такої особи з`явитися в судове засідання, а також про можливість особисто дати пояснення по суті справи у разі необхідності суд може призначити відповідну експертизу.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

За вимогами ч. 2 статті 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу в судах один з видів правових послуг, що включається до безоплатної вторинної правової допомоги. Особи, щодо яких суд розглядає справу є суб`єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, зокрема на здійснення представництва інтересів в суді, протягом розгляду справи в суді (ч.1 п.11 ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»).

З метою забезпечення права ОСОБА_2 , щодо якої вирішується питання про визнання її недієздатною, на безоплатну юридичну допомогу з питань, пов`язаних з розглядом заяви про визнання особи недієздатною, суд вважає за необхідне призначити адвоката через відповідний суб`єкт надання безоплатної правової допомоги, а саме Північний міжрегіональний центр з надання безоплатної правової допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст. 293, 294, 299 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Орган опіки та піклування Святошинської районної в місті києві державної адміністрації, Святошинський дитячий будинок-інтернат про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Справу розглянути судом за правилами окремого провадження.

Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 10 год. 00 хв. 29 квітня 2024 року у приміщенні Святошинського районного суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-а, зал с/з №43

Доручити Північному міжрегіональному центру з надання безоплатної правової допомоги (03087, м. Київ, вул. Єреванська, 32) призначити адвоката для забезпечення права ОСОБА_2 , щодо якої вирішується питання про продовження строку дії рішення суду про визнання його недієздатним з числа адвокатів центру та забезпечити його прибуття у судове засідання 11 год. 00 хв. 29 квітня 2024 року в приміщення Святошинського районного суду міста Києва м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-а, зал с/з №43, разом із документами на підтвердження повноважень.

Копію ухвали направити негайно до Північного міжрегіонального центру з надання безоплатної правової допомоги- для виконання.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі направити заявнику, заінтересованій особі також направити, окрім ухвали, копію заяви з додатками.

Суддя: Ключник А.С.

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118058721
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —759/6335/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ключник А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні