Ухвала
від 02.04.2024 по справі 152/395/24
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шаргородський районний суд

Вінницької області

У Х В А Л А

02 квітня 2024 року

м. Шаргород

Справа № 152/395/24

Провадження № 2/152/210/24

Шаргородський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Соколовської Т.О.,

з участю:

секретаря судового засідання Ансілевської Я.О.,

учасники справи - не прибули,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі судових засідань №1 в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Мурафська сільська рада Жмеринського району Вінницької області як орган опіки та піклування,

встановив:

15.03.2024 ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Мурафська сільська рада Жмеринського району Вінницької області як орган опіки та піклування.

Ухвалою судді від 18.03.2024 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження, відкрито підготовче провадження, призначено підготовче засідання на 02 квітня 2024 року (а.с. 31-32).

Вказаною ухвалоюзапропоновано відповідачу ОСОБА_2 в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам, встановленим статтею 178 ЦПК України. Відповідачу роз`яснено, що до відзиву на позовну заяву їй слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу, а також, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами та повідомлено про те, що відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

У встановлений судом строк ОСОБА_2 відзив на позовну заяву не подала.

Позивач ОСОБА_1 у підготовче засідання не з`явився. Від нього та його представника адвоката Солоненка Б.М. до суду надійшли заяви про проведення підготовчого засідання у їх відсутності. Позовні вимоги підтримують, просять закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Відповідач ОСОБА_2 у підготовче засідання не з`явилася, подала до суду заяву про розгляд справи у її відсутності, щодо задоволення позову не заперечує.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області як органу опіки та піклування у підготовче засідання не з`явився, подав до суду заяву про проведення підготовчого засідання у відсутності представника Мурафської сільської ради Жмеринського району Вінницької області як органу опіки та піклування.

За вказаних обставин, суд, з урахуванням положень ч.2 ст.198, ч.3 ст.223 ЦПК України проводить підготовче засідання за відсутності сторін по справі.

За приписами ч. 2ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з неявкою у підготовче засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Клопотань про проведення огляду письмових, речових доказів у місці їх знаходження до суду не надходило.

Клопотань про витребування додаткових доказів, про проведення експертизи, про забезпечення та зустрічне забезпечення позову від сторін не надходило.

Клопотань про судові доручення від учасників справи не надходило.

У відповідності до вимогст. 197 ЦПК Українисудом здійснено усі необхідні процесуальні дії для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Судом встановлено наступний порядок з`ясування обставин, на які посилається позивач та порядок дослідження доказів під час розгляду справи по суті: - заслуховування вступного слова учасників справи; пояснень представника третьої особи, питання учасників справи один одному; дослідження оригіналів та належно завірених копій письмових доказів, що надані позивачем до позову; перехід до судових дебатів.

За наслідками проведеного підготовчого засідання та положень п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.189, 196, 197, 198, 200, 247, 260 ЦПК України, суд, -

постановив:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 пропозбавлення батьківськихправ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруМурафська сільськарада Жмеринськогорайону Вінницькоїобласті якорган опікита піклуваннята призначити справу до судового розгляду по суті.

Судове засідання призначити на09годину 18квітня 2024року в залі судових засідань №1 Шаргородського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 231, м. Шаргород, Вінницька область).

У судове засідання викликати сторони, їх представників.

Копію цієї ухвали надіслати сторонам.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала постановлена та підписана 02.04.2024.

Головуючий суддя: Т.О. Соколовська

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118062293
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав,

Судовий реєстр по справі —152/395/24

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні