Ухвала
від 02.04.2024 по справі 496/7947/23
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/7947/23

Провадження № 2/496/953/24

У Х В А Л А

02 квітня 2024 року Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Портної О.П.,

за участю:

секретаря Бондаренко Л.П.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Біляївка Одеської області в порядку загального позовного провадження клопотання позивача про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні судді Портної О.П. знаходиться вказана справа.

До матеріалів позовної заяви позивачем долучено клопотання про витребування доказів, в саме витребувати у приватного нотаріуса Одеського районного нотаріального округу Одеської області Зезика В.А. належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 . Клопотання обґрунтоване тим, що отримання позивачем вищезгаданої інформації ускладняється тим, що відповідно до Закону України «Про нотаріат», є нотаріальною таємницею, а для об`єктивного розгляду справи та повного дослідження обставин справи, позивач вважає за необхідне витребувати у приватного нотаріуса Одеського районного нотаріального округу Одеської області Зезика В.А. належним чином засвідчену копію спадкової справи заведеної, заведеної щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Представник позивача у підготовче засідання не з`явилася, але надала до суду заяву про проведення підготовчого засідання у її відсутність.

Представник відповідача, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи, у підготовче засідання не з`явився, про поважність причин своєї неявки суд не повідомив.

Вивчивши клопотання, оцінивши надані докази, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Зі змісту ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи зазначене, суд приходить до висновку про задоволення клопотання позивача щодо витребування доказів, оскільки необхідність їх витребування обґрунтована неможливістю самостійного їх отримання, а вказана інформація має суттєве значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребує відповідні докази.

Враховуючи, що у відповідності до ЗУ «Про нотаріат» інформація щодо спадкової справи містить сукупність відомостей, що складає нотаріальну таємницю, суд, ознайомившись із матеріалами клопотання та документами, які додані до нього, згідно викладених обставин вважає за необхідне, для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, витребувати у приватного нотаріуса Одеського районного нотаріального округу Одеської області належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Згідно п. 4 ч. 5, ч. 6 ст. 198 ЦПК України, суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадку витребування нових (додаткових) доказів. У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Керуючись ст.ст. 83 ,84, 95, 198, 260, 263 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Оголосити перерву у розгляді справи за позовом ОСОБА_1 до Вигодянської сільської ради Одеського району Одеської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини до 19квітня 2024року на10:00 годину.

Витребувати у приватного нотаріуса Одеського районного нотаріального округу Одеської області Зезика В.А. (індекс 67602, Одеська область, Одеський район, м. Біляївка, вул. Костіна, 1-б, тел. 04852-6-10-61), належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної щодо майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Ухвалу направити до виконання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду до 19.04.2024 року про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання до 19.04.2024 року таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Портна

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118064026
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —496/7947/23

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні