Ухвала
від 26.03.2024 по справі 766/4449/24
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/4449/24

н/п 2-о/766/385/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26 березня 2024 року Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Скрипнік Л.А., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м.Херсоні Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) про встановлення факту смерті,

Встановив:

25 вересня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить:

встановити факт смерті свого сина громадянина України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Херсон, РНОКПП НОМЕР_1 , який загинув у м.Бахмут Бахмутського району Донецької області, ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно із протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25.03.2024, справа передана в провадження судді Скрипнік Л.А. 26.03.2024 року.

Заяву подано з додержанням вимог ст.ст. 315-318 ЦПК України.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження немає.

Заява підлягає розгляду в порядку окремого провадження цивільного судочинства.

При цьому, під час підготовки справи до розгляду виявлено, що до розгляду справи не залучено військову частину НОМЕР_2 , де померлий ОСОБА_2 проходив військову службу та ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Справи окремого провадження, відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Частиною 8статті 49 ЦПК України встановлено, що заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених у розділі IV цього Кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний роз`яснити учасникам справи їхні права та обов`язки, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Згідно з ч.ч. 1,5 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Частиною 3 цієї ж статті передбачено, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За таких обставин, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Військову частину НОМЕР_2 , де ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проходив службу в ЗСУ, і відповідно до пояснень заявника загинув під час бойових дій, залученню підлягає і ІНФОРМАЦІЯ_3 , оскільки останній має намір отримати грошові виплати, пов`язані зі смертю сина.

За таких обставин її слід прийняти до розгляду, залучити до участі у справі заінтересованих осіб, відкрити провадження у справі та призначити судове засідання у строк, необхідний для повідомлення учасників справи і заінтересованих осіб.

Керуючись ст.ст. 53, 54, 187, 293-294, 317 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м.Херсоні Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) про встановлення факту смерті.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованих осіб Військову частину НОМЕР_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Призначити судове засідання у справі на 03 квітня 2024 року на 10:00 годину в приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області, який знаходиться за адресою: м.Херсон, вул. Маяковського,6/29, каб. 410.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає, і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Л.А. Скрипнік

Дата ухвалення рішення26.03.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118066265
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —766/4449/24

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні