Ухвала
від 03.04.2024 по справі 610/757/24
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 610/757/24

провадження № 2-о/610/42/2024

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

03.04.2024 суддя Балаклійського районного суду Харківськоїобласті Тімонова В.М., розглянувши подану в порядку окремого провадження заяву ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа орган опіки і піклування Балаклійської міської ради Ізюмського району Харківської області (місцезнаходження: вул. Жовтнева, буд. 18, м. Балаклія Ізюмський район Харківська область), про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

20.03.2024 ОСОБА_1 звернулася до Балаклійського районного суду Харківської області із заявою, у якій просить: визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним; встановити опіку над ним та призначити її його опікуном.

Заява відповідає вимогам ст. 297 ЦПК України, підсудна Балаклійському районному суду Харківської області. Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження немає.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Враховую, що по даній справі необхідно провести судово-психіатричну експертизу, вважаю за необхідне витребувати з психіатричного кабінету Комунального некомерційного підприємства Балаклійської міської ради Харківської області «Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» медичну картку ОСОБА_2 .

Керуючись ст.ст. 13, 84, 187, 260, 294 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки і піклування Балаклійської міської ради Ізюмського району Харківської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна.

Призначити судове засідання на 22 квітня 2024 року о 14.00 годині в приміщенні Балаклійського районного суду Харківської області.

У судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати з психіатричного кабінету Комунального некомерційного підприємства Балаклійської міської ради Харківської області «Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» (місцезнаходження: 64207, Харківська область, Ізюмський район, місто Балаклія, вул. Партизанська, буд. 25) медичну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. ч. 6, 7 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за адресою: http://bll.hr.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження надіслати учасникам справи та Комунальному некомерційному підприємству Балаклійської міської ради Харківської області «Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування», а заінтересованій особі - копію заяви разом з копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя В.М. Тімонова

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118084750
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки над недієздатною особою та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —610/757/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні