Ухвала
від 21.10.2010 по справі 12/2б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

21.10.10                                                                                 Справа № 12/2б.

Суддя  Палей О.С,  розглянувши матеріали за заявою

кредитора   -   Державної податкової інспекції в м. Ровеньки Луганської області

до боржника - Комунального підприємства Ровеньківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства, м. Ровеньки Луганської області

про банкрутство

представники сторін:

від кредитора - Бояринов В.М., державний податковий інспектор, довіреність № 8754/100  від 29.12.2009,  ДПІ в м. Ровеньки;

від кредитора - Березниченко О.О., начальник юридичного відділу, довіреність № 8753/100  від 29.12.2009,  ДПІ в м. Ровеньки;

ліквідатор - Чугунова В.О.;

 

                    Обставини справи: банкрутство; ліквідаційна процедура; розглядається клопотання ліквідатора про скасування податкової застави  активів банкрута та затвердження розміру оплати послуг.

Розглянувши матеріали справи, суд

встановив:

Постановою господарського суду Луганської області від 19.08.2010 суд визнав боржника - Комунальне підприємство Ровеньківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства, ідентифікаційний код 03339673, м. Ровеньки Луганської області, вулиця Комуністична, будинок 7 - банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, тобто до 19.08.2011, та призначив ліквідатором арбітражного керуючого Чугунову Віру Олексіївну (ліцензія серії АВ № 499149 від 19.01.2010р.), ідентифікаційний номер НОМЕР_1, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1, на яку поклав повноваження та обов’язки, передбачені ст. ст. 31, 16, 23-34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ліквідатором наданий до суду поточний звіт по проведенню ліквідаційної процедури, з якого вбачається, що ліквідатором вживаються передбачені законом заходи до встановлення активу та пасиву банкрута.

Клопотаннями від 21.10.10, зданими у засіданні суду 09.04.09., арбітражний  керуючий Чугунова В.О. звернулася до суду з проханням скасувати податкову заставу  активів банкрута та затвердити розмір оплати її послуг за виконання повноважень ліквідатора.

 Згідно витягу про реєстрацію в  Державному реєстрі обтяжень рухомого майна встановлено, що до реєстру внесено запис параметрами якого є:

Вид обтяження:                       публічне обтяження

Тип реєстрації:                        Поточна

Тип обтяження:                       податкова застава

Зареєстровано:                     26.03.2010 15:41 за № 9667034

                                                 Реєстратором: Луганська філія державного підприємства

                                                 Інформаційний центр" Міністерства юстиції України,

                                                 

Об'єкт обтяження:                   Все рухоме та нерухоме майно, майнові права

Відомості про обмеження       за погодженням з обтяжувачем

Відчуження:

Обтяжувач:                              ДПІ в м. Ровеньки

Боржник:                                  Комунальне підприємство Ровеньківське виробниче управління     водопровідно-каналізаційного господарства

Термін дії:                                26.03.2015

Звернення стягнення:             Не зареєстровано

          Посилаючись на приписи Закону України "Про порядок погашення зобов‘язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами" від 21.12.2000р. № 2181 та  спеціальні норми Закону про банкрутство, ліквідатор звернувся до суду з клопотанням про звільнення активів банкрута з податкової застави.

В преамбулі Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000 № 2181-ІІІ зазначено, що цей Закон не регулює питання погашення податкових зобов'язань або стягнення податкового боргу з осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно приписів п.п. 8.7.1 "з" п.8.7, ст.8 Закону № 2181 активи платника податків звільняються з податкової застави з дня прийняття окремого рішення судом у межах процедур, визначених законодавством з питань банкрутства.

Статтею 4 Закону про банкрутство визначений перелік судових процедур банкрутства, в тому числі, процедура ліквідації.

Спеціальною нормою статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначені правові наслідки визнання боржника банкрутом, зокрема те, що з дня відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника.

Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

         Приймаючи до уваги вищенаведене, суд звільняє з податкової застави активи Комунального підприємства Ровеньківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства

Суд також зобов‘язує обтяжувача –ДПІ в м. Ровеньки Луганської області зареєструвати припинення обтяження у Державному реєстрі обтяжень рухомого майна у встановленому порядку.

Відповідно до приписів п. 12 ст.31 Закону про банкрутство, оплата праці арбітражного керуючого за здійснення повноважень розпорядника майна, керуючого санацією чи ліквідатора встановлюється у розмірі не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної плати керівника боржника за 12 місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

За змістом п.10 зазначеної статті, оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна,  керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюється в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Згідно спеціальних норм Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та рішення комітету кредиторів від 05.10. 2010р. (протокол №2), суд затверджує арбітражному керуючому Чугуновій В.О. оплату послуг за виконання нею обов'язків ліквідатора Комунального підприємства Ровеньківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства у розмірі двох мінімальних заробітних плат на місяць, починаючи з 19.08.2010р., за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута.

Для розгляду поточного звіту ліквідатора суд призначає судове засідання.

Керуючись ст.ст. 3-1,22, п.1 ст.23, ст.ст.24-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом; п.п. "з" п.п. 8,7,1, п.8.7 ст.8 Закону України "Про  порядок погашення зобов‘язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

   1.Звільнити з податкової застави активи Комунального підприємства Ровеньківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства, ідентифікаційний код 03339673, м. Ровеньки Луганської області, вулиця Комуністична, будинок 7.

2. Зобов‘язати обтяжувача –ДПІ в м. Ровеньки Луганської області зареєструвати припинення обтяження у Державному реєстрі обтяжень рухомого майна у встановленому порядку.

3. Затвердити арбітражному керуючому Чугуновій В.О. оплату послуг за виконання нею обов'язків ліквідатора Комунального підприємства Ровеньківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства у розмірі двох мінімальних заробітних плат на місяць, починаючи з 19.08.2010р., за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута.

4. Призначити судове засідання для розгляду поточного звіту ліквідатора на 29.11.2010 об 11 год. 10 хв. (каб. № 308).

5. Дану ухвалу надіслати:

ѕ          боржнику

ѕ          ліквідатору Чугуновій В.О. (АДРЕСА_1);

комітету кредиторів:

ѕ          ДПІ у м. Ровеньки (м. Ровеньки, вул. Перемоги, 4)

ѕ          УПФУ м. Ровеньки (м. Ровеньки, вул. Карла Маркса, 134А)

ѕ          ОКП "Луганськводпром" (м. Луганськ, кв. Пролетаріату Донбасу, 166)

ѕ          Відділу з питань банкрутства у Луганській області.

          Суддя                                                                                                   О.С. Палей

Дата ухвалення рішення21.10.2010
Оприлюднено27.10.2010
Номер документу11808606
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/2б

Ухвала від 17.03.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 10.02.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Постанова від 29.12.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 03.12.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 29.11.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 21.10.2010

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 31.08.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 18.06.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

Ухвала від 12.05.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Палєй О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні