Ухвала
від 03.04.2024 по справі 731/190/24
ВАРВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №731/190/24

Провадження №2/731/103/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03 квітня 2024 року смт. Варва

Суддя Варвинського районного суду Чернігівської області Савенко А.І., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Варвинської селищної територіальноїгромади Прилуцькогорайону Чернігівськоїобласті вособі Варвинської селищноїради Прилуцькогорайону Чернігівськоїобласті (юридична адреса: 17600, Чернігівська область, Прилуцький район, смтВарва, вул.Шевченка, 38), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Варвинська державна нотаріальна контора (фактична адреса: 17507, Чернігівська область, м. Прилуки, вул.Шевченка, б.107), про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із зазначеним позовом.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення її або відмови у відкритті провадження в справі немає.

Справа підсудна Варвинському районному суду Чернігівської області, розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Позовна заява містить клопотання про витребування з Варвинської державної нотаріальної контори належно засвідченої копії матеріалів спадкової справи, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Клопотання подано у строк, передбачений ч. 2 ст. 83 ЦПК України.

Оскільки позивач не може самостійно отримати докази, які просить витребувати, клопотання про витребування доказів слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 83, 84, 178, 191, 187, 260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовноюзаявою ОСОБА_1 до Варвинської селищної територіальноїгромади Прилуцькогорайону Чернігівськоїобласті вособі Варвинської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Варвинська державна нотаріальна контора, про визнанняправа власностіна житловийбудинок впорядку спадкуванняза заповітом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 09год.30хв.30квітня 2024року в приміщенні Варвинського районного суду Чернігівської області за адресою: смт Варва, вул. Шевченка, 40, зал № 1.

Запропонувати відповідачу у разі невизнання позову протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня вручення їм копії цієї ухвали та копії позовної заяви з додатками подати до Варвинського районного суду Чернігівської області відзив на позовну заяву і всі докази в обґрунтування своїх заперечень, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня отримання цієї ухвали надати суду письмові пояснення щодо позову з викладом аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову; докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) письмових пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що вони повинні надати суду докази разом з поданням відзиву та письмових пояснень.

Зобов`язати Варвинську державнунотаріальну контору (17507, Чернігівська область, м.Прилуки, вул.Шевченка, б.107, Перша Прилуцька державна нотаріальна контора Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції) в строк до 25квітня2024року надати суду належно засвідчену копію спадкової справи, заведеної до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки с.Антонівка Варвинського району Чернігівської області.

У підготовче судове засідання викликати позивача, представника відповідача та представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Копію ухвали надіслати учасникам справи до відома, а Варвинській державній нотаріальній конторі до відомата для виконання. Відповідачу та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, надіслати також копію позовної заяви з додатками.

Зважаючи на наявність у суді відповідної технічної можливості, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду або поза межами приміщення суду, подавши відповідну заяву у порядку та строки, передбачені ст. 212 ЦПК України, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-сайті судової влади України в мережі Інтернет vr.cn.court.gov.ua, а також ознайомитися з оприлюдненими рішеннями суду по справі на сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Савенко

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118087078
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —731/190/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Савенко А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні