Ухвала
від 02.04.2024 по справі 161/4481/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/4481/24

Провадження № 2-о/161/212/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

02 квітня 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в особі судді Гриня Олександра Миколайовича, розглянувши клопотання представника заінтересованої особи про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Підгайцівська сільська рада Луцького району Волинської області, Міністерство оборони України, про встановлення факту родинних відносин,

В С Т А Н О В И В :

Заявники ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися в суд із заявою про встановлення факту родинних відносин.

Ухвалою судді від 14 березня 2024 року прийнято до розгляду заяву та відкрито провадження у цій справі за правилами окремого провадження.

Судове засідання у цій справі призначено на 03 квітня 2024 року.

Від представниказаінтересованої особи Міністерства оборони України Кравців Р. Ю. надійшло клопотання про проведення судового засідання в цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. При цьому представник заінтересованої особи покликається на положення статті 212 ЦПК України щодо можливості участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщень суду з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши матеріали справи та клопотання представника заінтересованої особи про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд вважає, що таке клопотання підлягає до задоволення з таких підстав.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч. 1 ст. 212 ЦПК України).

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи (ч. 2 ст. 212 ЦПК України).

Учасники справиберуть участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів таелектронного підписузгідно звимогами Положенняпро Єдинусудову інформаційно-комунікаційнусистему та/абоположень,що визначаютьпорядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів)(ч. 3 ст. 212 ЦПК України).

Враховуючи вищевикладене, суд вважає доцільним постановити ухвалу про участь представника відповідача у судовомузасіданні в режимі відеоконференції, поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Разом з тим, суд звертає увагу, що клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції відповідно до вимог ст. 212 ЦПК України подається не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Отже, учасник справи повинен подати відповідне клопотання не пізніше ніж за п`ять днів до засідання, призначеного судом на відповідну дату.

Керуючись ст.212 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Підгайцівська сільська рада Луцького району Волинської області, Міністерство оборони України, про встановлення факту родинних відносин, призначенена03квітня 2024року о14год.00хв. провести у режимі відеоконференції з можливістю участі представника заінтересованої особи Міністерства оборони України Кравців Романа Юрійовича у судовому засіданні поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити представнику заінтересованої особи, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З метою забезпечення своєчасного проведення відеоконференції, копію ухвали надіслати на електронну адресу представника відповідача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Луцького міськрайонного суду О. М. Гринь

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118089277
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —161/4481/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні