Ухвала
від 03.04.2024 по справі 153/319/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"03" квітня 2024 р. Справа153/319/24

Провадження2/153/71/24-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Швеця Р.В.

за участю секретаря судового засідання Гуцол Т.Ю.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Ямпіль цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя сторона: орган опіки та піклування при виконкомі Ямпільської міської ради, про визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває вказана вище цивільна справа.

Відповідно до ухвали Ямпільського районного суду Вінницької області від 06.03.2024 відкрито загальне позовне провадження у справі, призначено підготовче засідання, надано відповідачам строк для подання відзиву, запропоновано третій особі подати письмові пояснення, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

02.04.2024 за вх.№1894 представник позивача ОСОБА_1 адвокат Вовк Е.П., подала до суду письмове клопотання про витребування доказів, в якому просила витребувати: у приватного нотаріуса Ямпільського нотаріального округу Вінницької області Бешинської Галини Анатоліївни засвідчену належним чином копію спадкової справи №401/2019 до майна померлого ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті Ямпіль Вінницької області; з Вінницького державного нотаріального архіву засвідчену належним чином копію спадкової справи №27/2018 до майна померлого ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в місті Ямпіль Вінницької області.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явилася, надала суду заяву, вх.№1918 від 03.04.2024, в якій просила справу розглянути у її відсутність, клопотання про витребування доказів, подане її адвокатом підтримує та просить його задовольнити в повному обсязі, позовні вимоги підтримує.

Неповнолітні відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та їх законний представник ОСОБА_8 в підготовче судове засідання не з`явилися.

Представник неповнолітніх відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ОСОБА_8 , в підготовче судове засідання не з`явилася, суду надала заяву, вх.№1783 від 27.03.2024, про розгляд справи без її участі.

Малолітні відповідачі ОСОБА_4 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 та їхзаконний представник ОСОБА_9 в підготовчесудове засіданняне з`явилися, про день та час розгляду справи повідомлялися належним чином судовою повісткою із рекомендованим повідомленням, яка направлялася за зареєстрованим місцем проживання законного представника малолітніх відповідачів ОСОБА_9 , про що свідчить підпис про отримання поштового відправлення. Про причини неявки відповідач суд не повідомила, відзив суду не подала, клопотань про відкладення розгляду справи чи розгляд справи в її відсутність до суду не надійшло.

Представник третьої сторони: органу опіки та піклування при виконкомі Ямпільської міської ради - Ляч К.О., в підготовче судове засідання не з`явилася. Надала суду заяву, вх.№1917 від 03.04.2024, в якій просила справу розглянути у її відсутність, при вирішенні питання покладається на розгляд суду.

Згідно з ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Неявка учасників справи не перешкоджає проведенню підготовчого засідання відповідно до ст.198, 223 ЦПК України.

Згідно ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що для повного, всебічного, об`єктивного розгляду та вирішення справи по суті, а також з метою з`ясування повних і точних відомостей про коло спадкоємців та склад спадщини ОСОБА_3 , клопотання представника позивача необхідно задовольнити та витребувати у приватного нотаріуса Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Бешинської Г.А. належним чином завірену копію спадкової справи №401/2019 щодо майна ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті Ямпіль Вінницької області, а також витребувати з Вінницького державного нотаріального архіву засвідчену належним чином копію спадкової справи №27/2018 до майна померлого ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в місті Ямпіль Вінницької області.

Відповідно до п.4 ст.5 ст.198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема, у випадку витребування нових (додаткових) доказів.

З урахуванням наведеного, у зв`язку з витребуванням нових (додаткових) доказів, суд вважає за необхідне оголосити перерву у підготовчому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 81, 84, 197-198 258-260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Вовк Е.П., про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Бешинської Г.А. завірену копію спадкової справи №401/2019 щодо майна ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в місті Ямпіль Вінницької області.

Витребувати з Вінницького державного нотаріального архіву засвідчену належним чином копію спадкової справи №27/2018 до майна ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 в місті Ямпіль Вінницької області.

Приватному нотаріусуМогилів-Подільськогорайонного нотаріальногоокругу Вінницькоїобласті Центральногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Київ)Бешинській Г.А. витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у строк до 26 квітня 2024 року.

Вінницькому державному нотаріальному архіву витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у строк до 26 квітня 2024 року.

Копію ухвали направити приватному нотаріусу Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Бешинській Г.А. (адреса: вулиця Замкова, 88 місто Ямпіль Могилів-Подільський район Вінницька область, 24500), для виконання.

Копію ухвали направити до Вінницького державного нотаріального архіву (адреса: вулиця Хмельницьке шосе, 7 місто Вінниця, 21036), для виконання.

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України - особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 29 квітня 2024 року 09 години 00 хвилин.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Швець

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118094837
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —153/319/24

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні