Ухвала
від 15.05.2024 по справі 153/319/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"15" травня 2024 р. Справа153/319/24

Провадження2/153/71/24-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Швеця Р.В.

за участю секретаря судового засідання Гуцол Т.Ю.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Ямпіль цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , третя сторона: орган опіки та піклування при виконкомі Ямпільської міської ради, про визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває вказана вище цивільна справа.

Відповідно до ухвали Ямпільського районного суду Вінницької області від 06.03.2024 відкрито загальне позовне провадження у справі, призначено підготовче засідання, надано відповідачам строк для подання відзиву, запропоновано третій особі подати письмові пояснення, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Відповідно до ухвал Ямпільського районного суду Вінницької області від 03.04.2024 та 29.04.2024 задоволено клопотання представника позивача про витребування доказів та витребувано письмові докази.

29.04.2024 представник позивача адвокат Вовк Е.П. подала письмове клопотання про долучення доказів, в якому просила долучити до матеріалів справи письмові докази, які позивач отримав після відкриття провадження у справі, а саме: рішення Ямпільського районного суду Вінницької області від 08.07.2021 про визнання заповіту нікчемним та рішення Ямпільського районного суду Вінницької області від 19.12.2017 про розірвання шлюбу.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явилася, надала суду заяву, вх.№1918 від 03.04.2024, в якій просила справу розглянути у її відсутність, позовні вимоги підтримує.

Неповнолітні відповідачі ОСОБА_2 , ОСОБА_3 та їх законний представник ОСОБА_7 в підготовче судове засідання не з`явилися.

Законний представник неповнолітніх відповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ОСОБА_7 , суду надала заяву, вх.№1783 від 27.03.2024, про розгляд справи без її участі.

Малолітні відповідачі ОСОБА_4 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 та їх законний представник ОСОБА_8 в підготовче судове засідання не з`явилися.

Законний представник малолітніх відповідачів ОСОБА_4 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 ОСОБА_8 , суду надала заяву, вх.№1347 від 06.03.2024, про розгляд справи без її участі.

Представник третьої сторони: органу опіки та піклування при виконкомі Ямпільської міської ради - Ляч К.О., в підготовче судове засідання не з`явилася. Надала суду заяву, вх.№2731 від 29.04.2024, в якій просила справу розглянути у її відсутність, при вирішенні питання покладається на розгляд суду.

Згідно з ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Неявка учасників справи не перешкоджає проведенню підготовчого засідання відповідно до ст.198, 223 ЦПК України.

Розглянувши клопотання представника позивача про долучення доказів до матеріалів справи та дослідивши додані до нього матеріали, суд приходить до висновку про задоволення клопотання з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 статті 76ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ч.3 ст. 12, ч.1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.9 ст.83 ЦПК України, копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Позивачем разом із клопотанням про долучення доказів до справи, надані поштові квитанції, щодо надсилання таких доказів відповідачам та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів, що відповідає вимогам ч.9 ст.83 ЦПК України.

Згідно ч.10 ст.83 ЦПК України, докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду, з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

За викладених обставин, враховуючи, що подане представником позивача клопотання не суперечить вимогам закону та спрямоване на повний, своєчасний та об`єктивний розгляд справи, суд дійшов висновку про необхідність його задоволення.

Під час підготовчого засідання у вказаній справі, суд виконав усі дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України, та необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

В ході підготовчого засідання та до його початку заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, уточнення позовних вимог та заперечень проти них, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, роз`єднання позовних до суду не надходило.

Позивачем надано докази, на які він посилається у позові, клопотань про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження, не надходило. Клопотань про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста, забезпечення позову, зустрічне забезпечення, інших заяв та клопотань не надходило.

Підстав для вирішення питань, визначених пунктами 12-13 ч.2 ст.197 ЦПК України не встановлено.

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням викладеного, суд вважає за можливе постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, визначити дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст.76, 81, 83, 189, 197, 198, 200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовчепровадження тапризначити справуза позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,третя сторона:орган опікита піклуванняпри виконкоміЯмпільської міськоїради,про визнанняправа власностіна спадковемайно досудового розглядупо сутіна 05червня 2024року о10годині 00хвилин в залі судових засідань Ямпільського районного суду Вінницької області за адресою вул. Свободи, 116 м.Ямпіль Вінницької області.

В судове засідання викликати учасників справи.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Вовк Е.П., про долучення доказів задовольнити.

Долучити до матеріалів справи рішення Ямпільського районного суду Вінницької області від 08.07.2021 про визнання заповіту нікчемним та рішення Ямпільського районного суду Вінницької області від 19.12.2017 про розірвання шлюбу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Швець

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.05.2024
Оприлюднено16.05.2024
Номер документу119036571
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —153/319/24

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Швець Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні