Ухвала
від 02.04.2024 по справі 716/142/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №716/142/24

У Х В А Л А

про витребування доказів

02.04.2024 Заставнівський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді Стрільця Я.С.,

з участю:

секретаря судових засідань Якимик К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні підготовчого провадження в залі суду в м. Заставна цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Вікнянської об`єднаної територіальної громади в особі Вікнянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В :

Позивачка ОСОБА_1 , яка згідно позовної заяви, зареєстрована та проживає в АДРЕСА_1 , в особі представника ОСОБА_2 (адреса місцезнаходження АДРЕСА_2 ) звернулася до суду з позовною заявою до Вікнянської об`єднаної територіальної громади в особі Вікнянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області (місцезнаходження: вул. Головна, 80, с. Вікно Чернівецького району Чернівецької області) про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом.

Підставою для звернення до суду із даною позовною заявою є та обставина, що позивачка має намір оформити свої спадкові права після смерті батька ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , проте перешкодою в цьому є відсутність правовстановлюючих документів, які б посвідчували право власності останнього на спадкове майно, оскільки ОСОБА_1 за життя не встиг їх оформити.

Ухвалою судді Заставнівського районного суду Чернівецької області від 21.02.2024 відкрито провадження у вказаній справі за правилами загального позовного провадження з викликом сторін та призначено підготовче судове засідання. Одночасно, вирішено питання про витребування доказів від приватного нотаріуса Заставнівського районного нотаріального округу Чернівецької області Малітовської Т.М., а саме належним чиномзавіреної копіїспадкової справи №165/2022,заведеної після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3

01.03.2024 на адресу суду надійшов лист приватного нотаріуса Заставнівського нотаріального округу Малітовської Т.М. від 29.02.2024 за №53, з якого вбачається, що спадкова справа №165/2022 на даний час знаходиться на зберіганні у Державному нотаріальному архіві у Чернівецькій області.

02.04.2024 від представника позивачки ОСОБА_2 через канцелярію суду надійшло клопотання, в якому він з урахуванням вищезазначених обставин просить витребувати копію згаданої спадкової справи із Державного нотаріального архіву у Чернівецькій області.

У відповідності до ч. 1 ст. 84 ЦПК України часник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. А згідно вимог ч. 2 ст. 83 ЦПК позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Згідно ст. 8 ЗУ «Про нотаріат» довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу, а також на обґрунтовану письмову вимогу державного виконавця, приватного виконавця за виконавчим провадженням з обов`язковим зазначенням номера виконавчого провадження та реквізитів виконавчого документа, на підставі якого здійснюється виконавче провадження.

За вказаних обставин клопотання представника позивача ОСОБА_2 підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 84, 258, 260-261 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Державного нотаріального архіву Чернівецької області (адреса місцезнаходження: м. Чернівці, вул. Текстильників, 1), належним чиномзавірену копіюспадкової справи,заведеної 12.07.2022 післясмерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 за№165/2022.

Вказані документи суду подати не пізніше 10-00 години 16.04.2024.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Ярослав СТРІЛЕЦЬ

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118098334
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —716/142/24

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні