Ухвала
від 02.04.2024 по справі 464/1455/24
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/1455/24

пр.№ 2-о/464/81/24

УХВАЛА

02.04.2024 м. Львів

Сихівський районний суд м. Львова

у складі: головуючої судді Сабари Л.В.,

секретаря судового засідання Андрушко Н.М.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Львові клопотання представника заявника ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції,

встановив:

в провадженні Сихівського районного суду м. Львова перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_2 , за участі заінтересованої особи Ширяївської селищної ради Березівського району Одеської області, про встановлення факту, що має юридичне значення.

27.03.2024 через систему «Електронний суд» надійшло клопотання представника заявника ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні, яке призначене на 12.00 год. 03 квітня 2024 року, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

В судове засідання для розгляду клопотання учасники справи не викликались.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Оглянувши клопотання, встановлено наступне.

Положеннямист.212ЦПК Українипередбачено,що учасникисправи маютьправо братиучасть усудовому засіданнів режимівідеоконференції позамежами приміщеннясуду заумови наявностіу судівідповідної технічноїможливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою.

Учасник справиподає заявупро участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуне пізнішеніж зап`ять днівдо судовогозасідання.Копія заявив тойсамий строкнадсилається іншимучасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Оглянувши матеріали справи, з метою забезпечення реалізації права на доступ до правосуддя, своєчасного розгляду позову та наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд приходить до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 212, 247, 260, 261 ЦПК України, суд,

постановив:

клопотання задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі за заявою ОСОБА_2 ,за участізаінтересованої особи Ширяївськоїселищної радиБерезівського районуОдеської області,про встановленняфакту,що маєюридичне значення,призначене на12.00год.03квітня 2024року,та,за необхідності,наступні судовізасідання проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом), що розміщена за посиланням vkz.court.gov.ua, за участі представника заявника ОСОБА_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 02 квітня 2024 року.

Головуюча Сабара Л.В.

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118099583
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —464/1455/24

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні