Ухвала
від 03.04.2024 по справі 607/6359/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03.04.2024 Справа №607/6359/24 Провадження №2/607/1848/2024

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Дзюбич В.Л., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Собчук Віктор Костянтинович до ОСОБА_2 , Підгороднянської сільської ради про визнання права власності на житловий будинок з допоміжними господарськими будівлями в порядку спадкування, -

у с т а н о в и в:

20.03.2024 позивач ОСОБА_1 , через свого представника адвоката Собчук Віктора Костянтиновича, звернулася до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з позовом до ОСОБА_2 , Підгороднянської сільської ради, в якому просить визнати за нею право власності на 5/6 частки житлового будинку з допоміжними господарськими будівлями по АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за заповітом, після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та визнати за нею право власності на 1/6 частки житлового будинку з допоміжними господарськими будівлями по АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом, після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 25.03.2024 позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Собчук Віктор Костянтинович до ОСОБА_2 , Підгороднянської сільської ради про визнання права власності на житловий будинок з допоміжними господарськими будівлями в порядку спадкування, залишено судом без руху.

02.04.2024 представником позивача у строки встановленні судом подано заяву про усунення недоліків вказаних в ухвалі Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 25.03.2024.

Встановлено, що позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Позовна заява підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства, спір підсудний Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області.

За таких обставин, слід відкрити провадження у справі.

Окрім цього, представником позивача подано клопотання про витребування доказів в Тернопільської державної районної нотаріальної контори, а саме: копію спадкової справи №165/2018, яка відкрилася після смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 ; копію спадкової справи № 6/2023, яка відкрилася після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ; копію спадкової справи № 8/2023, яка відкрилася після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 . В обґрунтування заявленого клопотання посилається на те, що самостійно надати вказані докази він не взмозі.

Згідно ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу (разом з поданням позовної заяви).

Враховуючи те, що представник позивача не може самостійно надати суду зазначені докази, клопотання про витребування доказів відповідає вимогам ч. 2 ст. 84 ЦПК України, та подане у строк, передбачений ч. 1 ст. 84, ч. 3 ст. 177 ЦПК України, суд вважає, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає до задоволення.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження у цивільнійсправі за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Собчук Віктор Костянтинович до ОСОБА_2 , Підгороднянської сільської ради про визнання права власності на житловий будинок з допоміжними господарськими будівлями в порядку спадкування.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 09годину 15хвилин 01травня 2024року в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, за адресою: м.Тернопіль, вул. Котляревського, 34 (2 поверх, 6 зал судових засідань).

У судове засідання викликати сторони.

Відповідач вправі подати відзив на позов в строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду.

У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати від Тернопільської державної районної нотаріальної контори копію спадкової справи №165/2018, яка відкрилася після смерті ОСОБА_5 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

Витребувати від Тернопільської державної районної нотаріальної контори копію спадкової справи № 6/2023, яка відкрилася після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

Витребувати від Тернопільської державної районної нотаріальної контори копію спадкової справи № 8/2023, яка відкрилася після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребуваний доказ направити на адресу суду до 01 травня 2024 року.

У разі неможливості подати доказ у встановлений строк, повідомити суд протягом п`яти днів з дня отримання ухвали із зазначенням причин.

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади Українисторінці http:// court.gov.ua/sud1915/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Реквізити учасників справи:

Позивач: ОСОБА_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

Відповідач: ОСОБА_2 , адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Відповідач: Підгороднянської сільської ради, адреса місця знаходження: вул.Бережанська, 70, с.Підгородне, Тернопільський район Тернопільська область, код ЄДРПОУ 14029197.

СуддяВ. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118100216
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок з допоміжними господарськими будівлями в порядку спадкування

Судовий реєстр по справі —607/6359/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні