Ухвала
від 02.04.2024 по справі 672/233/24
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №672/233/24

Провадження №2/672/162/24

У Х В А Л А

02 квітня 2024 року м.Городок

Городоцький районний суд Хмельницької області у складі:

головуючої судді Пономаренко Л.Е.,

за участю: секретаря судового засідання Ратушняк Л.В.

розглянувши впідготовчому судовомузасіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Сатанівської селищної ради Хмельницької області про визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Сатанівської селищної ради Хмельницької області про визнання права власності на спадкове майно.

Ухвалою Городоцького районного суду Хмельницької області від 07.03.2024 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Учасники упідготовче засіданняне з`явилися,про часта місцерозгляду справиповідомлені належнимчином.Сторонами попередньоподано заявипро розглядсправи уїх відсутності.

У зв`язку з неявкою сторін фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось на підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Крім того, представник позивача звернувся з клопотанням про витребування доказів, а саме просить витребувати у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Хмельницької області Шаповал Лариси Віталіївни копію спадкової справи: №119/2015, заведену після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно ч.1ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ч.3ст.84 ЦПК України, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно п. 15 ч.2ст. 197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2ст. 200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Судом проведено підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

Відповідно до ст. 206 ЦПК України, у разівизнаннявідповідачемпозову судзанаявностідля тогозаконних підставухвалює рішенняпро задоволенняпозову.Тобто,цепов`язаноз законністюпідстав. На стадії підготовчого судового засідання суд не знаходить підстав для прийняття заяви про визнання позову відповідачем, оскільки в матеріалах справи відсутня інформація про можливе коло усіх спадкоємців.

Ознайомившись з матеріалами справи, доводами на обґрунтування клопотання, суд вважає клопотання представника позивача про витребування доказів обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення даної цивільної справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.84, 197, 200, 261 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити у прийнятті визнання відповідачем позову на стадії підготовчого провадження.

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за ОСОБА_1 до Сатанівської селищної ради Хмельницької області про визнання права власності наспадкове майнота призначити справу до судового розгляду по суті на24 квітня 2024 року о 15 год. 30 хв.в приміщенні Городоцького районного суду Хмельницької області.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Витребувати у приватного нотаріуса Хмельницького районного нотаріального округу Хмельницької області Шаповал Лариси Віталіївни копію спадкової справи: №119/2015, заведену після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.Е.Пономаренко

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118100469
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —672/233/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Пономаренко Л. Е.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Пономаренко Л. Е.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Пономаренко Л. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні