Ухвала
від 03.04.2024 по справі 904/687/24
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

03.04.2024 м. Дніпро Справа № 904/687/24

Центральний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів: Паруснікова Ю.Б. (доповідач), Верхогляд Т.А., Іванов О.Г., розглянувши в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду матеріали апеляційної скарги Обслуговуючого кооперативу "Садівниче товариство "Союз-1" на ухвалу Господарського суду Дніпропетровської області від 26.02.2024 у справі (суддя Золотарьова Я.С.)

за заявою ОСОБА_1 , с. Вільне, Криворізького району, Дніпропетровської області про забезпечення позову у справі

за позовом ОСОБА_1 , с. Вільне, Криворізького району, Дніпропетровської області

до Обслуговуючого кооперативу "Садівниче товариство "Союз-1", с. Вільне, Криворізького району, Дніпропетровської області

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 , м. Кривий Ріг, Дніпропетровської області

про визнання недійсним рішення загальних зборів та його скасування, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Дніпропетровської області із позовною заявою до відповідача Обслуговуючого кооперативу "Садівниче товариство "Союз-1" і просить суд: визнати недійсним рішення загальних зборів Обслуговуючого кооперативу "Садівниче товариство "Союз-1", оформлене Протоколом від 04.12.2023 № 01/12/23 загальних зборів членів Обслуговуючого кооперативу "Садівниче товариство "Союз-1" на нотаріальних бланках серії НСР № 759210 та серії НСР №759211 та скасувати його.

Одночасно з поданням до суду позовної заяви, позивачем подано до суду заяву про забезпечення позову шляхом:

- заборони державним реєстраторам будь-яких органів, а також нотаріусам та особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, які мають відповідні повноваження, вносити відомості та/або зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо ОК "СТ Союз-1" (ідентифікаційний код - 24988803, адреса місцезнаходження: 53032, Дніпропетровська область, Криворізький район, село Вільне).

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 26.02.2024 заяву ОСОБА_1 про вжиття заходів забезпечення позову - задоволено повністю.

Заборонено державним реєстраторам будь-яких органів, а також нотаріусам та особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, які мають відповідні повноваження вносити відомості та/або зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо ОК "СТ Союз-1" (ідентифікаційний код - 24988803, адреса місцезнаходження: 53032, Дніпропетровська область, Криворізький район, село Вільне).

Не погодившись з ухвалою суду першої інстанції Обслуговуючий кооператив "Садівниче товариство "Союз-1" оскаржує її в апеляційному порядку до Центрального апеляційного господарського суду та просить: скасувати ухвалу Господарського суду Дніпропетровської області від 26.02.2024 про забезпечення позову в повному обсязі та ухвалити нове судове рішення про повну відмову в задоволенні заяви про забезпечення позову; стягнути з позивача на користь відповідача судові витрати, а саме витрати по сплаті судового збору та витрати на правничу допомогу.

Дослідивши матеріали апеляційного оскарження ухвали, колегія суддів ЦАГС дійшла висновку про достатність їх для відкриття апеляційного провадження.

Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення цієї ухвали до суду не надходило.

Керуючись ст.ст. 234, ст. 262 Господарського процесуального кодексу України, Центральний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Обслуговуючого кооперативу "Садівниче товариство "Союз-1" на ухвалу Господарського суду Дніпропетровської області від 26.02.2024 у справі по справі № 904/687/24.

Розгляд апеляційної скарги призначити у судовому засіданні на 17.04.2024 о 12:15 год. Судове засідання відбудеться в приміщенні Центрального апеляційного господарського суду за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, 65, зал судових засідань № 415-а.

Учасники справи мають право подати відзив на апеляційну скаргу, в порядку ст. 263 ГПК України, протягом п`яти днів з дня вручення їм копії ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Учасники справи протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження мають право подати клопотання та заяви (за наявності), додаткові докази (за наявності) та обґрунтування щодо неможливості надати їх до суду першої інстанції; заперечення на заяви та клопотання подаються протягом п`яти днів з дати отримання відповідного клопотання чи заяви.

До усіх документів, що подаються до суду, додаються докази направлення їх копій та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Суд апеляційної інстанції, повідомляє учасників провадження про наступне:

- учасники справи мають можливість надсилати процесуальні документи до Центрального апеляційного господарського суду дистанційними засобами зв`язку в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@сag.court.gov.ua), через особистий кабінет в системі "Електронний суд" (https://cabinet.court.gov.ua/login), а також вчиняти інші процесуальні дії з обов`язковим використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису з урахуванням вимог Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг" та Закону України "Про електронні довірчі послуги";

- учасники справи мають можливість брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, у тому числі поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Для цього, учасник справи має надати суду електронну адресу, яка буде використана для реєстрації в системі відеоконференцзв`язку, а також документи, що посвідчують особу, що прийматиме участь в судовому засіданні, та підтверджують її повноваження; номер телефону для зв`язку з судом; відмітку про наявність або відсутність електронного підпису.

Суд звертає увагу, що достатнім для проведення судового засідання в режимі відеоконференції є направлення відповідного клопотання з даними представника і доказів його повноважень. У зазначених випадках ухвала, як процесуальний документ по справі, щодо кожного окремого представника не постановляється, оскільки питання щодо відеоконференцій по справі вже вирішено ухвалою про відкриття провадження у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Головуючий суддя Ю.Б. Парусніков

Судді: Т.А. Верхогляд

О.Г. Іванов

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118101783
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення загальних зборів та його скасування

Судовий реєстр по справі —904/687/24

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Парусніков Юрій Борисович

Постанова від 17.04.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Парусніков Юрій Борисович

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Парусніков Юрій Борисович

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Парусніков Юрій Борисович

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

Ухвала від 21.02.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Золотарьова Яна Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні