Ухвала
від 02.04.2024 по справі 925/249/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

02 квітня 2024 року м.Черкаси справа №925/249/24

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Г.М.Скиби, за участю секретаря судового засідання А.М.Буднік, у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду розглянув справу за позовом фізичної особи-підприємця Чернецького Олександра Сергійовича, АДРЕСА_1

до Відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради, м.Тальне, вул.Соборна,28

про стягнення грошових коштів у сумі 1067380,73 грн,

за участю повноважних представників сторін:

від позивача: участі не брав;

від відповідача: В.Б.Туркаленко - самопредставництво.

Фізична особа-підприємець Чернецький Олександр Сергійович звернувся в Господарський суд Черкаської області із позовом до Відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради з вимогами про стягнення заборгованості за договором про закупівлю від 07.12.2022 №348 в сумі 1067380,73 грн з них:

979800,00 грн основної заборгованості,

53929,56 грн інфляційних втрат,

33651,17 грн штрафних санкцій,

а також про відшкодування судових витрат.

В зв`язку з відсутністю у господарському суді Черкаської області технічної можливості проведення судового засідання в режимі відео конференції - судом відмовлено в задоволенні клопотань представників сторін про їх участь у судовому засіданні в режимі відео конференції.

Відповідачем подано відзив на позов з доказами направлення примірника відзиву позивачеві - вх.суду №5214/24 від 25.03.2024. Відповідач проти позову заперечив та вказав, що сума основного боргу сплачена, а підстави нарахування санкцій відповідачеві - відсутні. Подано докази проведеного розрахунку з позивачем 19.03.2024 в сумі 979800 грн через рішення Тальнівської міської ради. Зобов`язання відповідачем було зареєстроване в органах Державної казначейської служби.

Представником позивача в суд подано письмове клопотання про відкладення судового засідання для можливості проведення наступного засідання в режимі ВКЗ - вх.суду №5653/24 від 02.04.2024.

Представник відповідача в судовому засіданні погодився з клопотанням позивача про відкладення судового засідання та проведення наступного засідання в режимі відеоконференції.

Розглянувши подані клопотання, судом враховано наступне:

Згідно з ч.1 ст.197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч.2 ст.197 Господарського процесуального кодексу України учасник справи подає заяву про участь у судовому засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Враховуючи наявність у Господарському суді Черкаської області технічної можливості, клопотання представника позивача - адвоката Третьякова С.М. від 02.04.2024 про участь представника у судовому засіданні у даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему "EasyCon" - підлягає до задоволення.

Клопотання представника відповідача В.Б.Туркаленка про його участь у судовому засіданні у даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему "EasyCon" - підлягає до задоволення.

Клопотання позивача про відкладення судового засідання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 183, 197 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання позивача про відкладення судового засідання задовольнити.

2. Клопотання представника позивача адвоката Третьякова Сергія Миколайовича від 02.04.2024 про участь представника у судовому засіданні у даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему "EasyCon" - задовольнити.

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 від 02.04.2024 про участь представника у судовому засіданні у даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів через систему "EasyCon" - задовольнити.

3. Відкласти проведення судового засідання на 11:30 год. 17 квітня 2024 року. Судове засідання провести у режимі відеоконференції у приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бульв. Шевченка, 307, 18005, зал судових засідань №316. Офіційна електронна адреса суду (E-mail): inbox@ck.arbitr.gov.ua. Веб-адреса суду в мережі Інтернет для отримання інформації по цій справі: https://ck.arbitr.gov.ua/sud5026/

Для участі позивача та його представника адвоката Третьякова Сергія Миколайовича (тел. НОМЕР_1 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 ), відповідача та його представника ОСОБА_1 (тел. НОМЕР_2 , електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_2 ) судове засідання провести у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представників.

Довести до відома позивача ФОП Чернецького О.С. та відповідача Відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради, що їх представники мають право з`явитися до зали судового засідання Господарського суду Черкаської області і брати участь у судовому засіданні в загальному порядку.

4. До дня засідання подати суду:

Позивачу: ймовірну відповідь на відзив. Письмове обґрунтування вимоги про стягнення штрафу з посиланням на пункти договору та норми права. Заперечення проти отриманої оплати. Наявність грошових вимог до відповідача після проведеної оплати. Пропозиції по судовому розгляду справи. Пропозиції по врегулюванню спору.

Відповідачу: пропозиції по врегулюванню спору. Пропозиції по судовому розгляду спору.

5. Роз`яснити сторонам, що в силу положень п.2 ч.2 ст.202 ГПК України неявка в засідання суду учасника справи без повідомлення про причини неявки не є підставою для відкладення судового засідання.

6. Роз`яснити позивачу, що відповідно до п.4 ч.1 ст.226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у підготовче засідання чи у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

7. Участь представників сторін у засіданні визнати обов`язковою.

Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч.11 ст.242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.М.Скиба

Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118103757
СудочинствоГосподарське
Сутьяку

Судовий реєстр по справі —925/249/24

Рішення від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Скиба Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні