Ухвала
від 14.03.2024 по справі 758/13122/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/13122/23

Категорія 44

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 березня 2024 року м. Київ

Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Ковбасюк О.О.,

за участю секретаря судового засідання Білоус А.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Автосервіс», третя особа ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

Водночас, 14.03.2024 на адресу суду від представника позивача ОСОБА_3 надійшло клопотання про проведення судового засідання за його відсутності в якому він також просить вирішити наявне у матеріалах справи клопотання про витребування доказів, подане одночасно з позовною заявою.

Суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання за відсутності учасників справи.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Згідно із ч.1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

У даному клопотанні сторона позивача просить витребувати:

- з архіву Подільського районного суду м. Києва кримінальну справу №758/10480/22 стосовно третьої особи ОСОБА_2 ;

- в Подільської окружної прокуратури м. Києва документи, отримані у ході досудового слідства, стосовно належності на момент ДТП транспортного засобу «Атаман А-092», д.н.з. НОМЕР_1 , документи щодо правових підстав керуванням ним третьою особою ОСОБА_2 , документи щодо експлуатації транспортного засобу на автобусному маршруті, а також висновок судово-медичної експертизи щодо спричинених ОСОБА_1 тілесних ушкоджень.

Із урахуванням наведеного, приймаючи до уваги те, що зазначені у клопотанні представника позивача докази необхідні для підтвердження стороною обставин, на які вона посилається як на підставу своїх позовних вимог, а також те, що вона позбавлена можливості самостійно їх надати суду, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити частково, а саме витребувати в Подільської окружної прокуратури м. Києва зазначені документи.

Крім того, з метою повного і всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Автосервіс» документи стосовно належності на момент ДТП транспортного засобу «Атаман А-092», д.н.з. НОМЕР_1 , а також документи щодо правових підстав керуванням ним третьою особою ОСОБА_2 та експлуатації транспортного засобу на автобусному маршруті.

Що стосується клопотання сторони позивача в частині витребування кримінальної справи №758/10480/22 з архіву Подільського районного суду м. Києва, то таке клопотання суд вважає передчасним, у зв`язку з чим відмовляє у його задоволенні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 247, 258-261 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про витребування письмових доказів задовольнити частково.

Витребувати в Подільської окружної прокуратури м. Києва документи, отримані у ході досудового слідства, стосовно належності на момент ДТП транспортного засобу «Атаман А-092», д.н.з. НОМЕР_1 , документи щодо правових підстав керуванням ним третьою особою ОСОБА_2 , документи щодо експлуатації транспортного засобу на автобусному маршруті, а також висновок судово-медичної експертизи щодо спричинених ОСОБА_1 тілесних ушкоджень.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Автосервіс» (08363, Київська область, Бориспільський район, с. Сошників, вул. Іванова, буд. 3) документи стосовно належності на момент ДТП транспортного засобу «Атаман А-092», д.н.з. НОМЕР_1 , документи щодо правових підстав керуванням ним третьою особою ОСОБА_2 , документи щодо експлуатації транспортного засобу на автобусному маршруті.

В іншій частині клопотання відмовити.

Встановити строк для подання витребуваних доказів до 23.04.2024.

Відповідно до частин 6-9 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Розгляд справи відкласти на 13 год. 00 хв. 25.04.2024, про що повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

СуддяОлена КОВБАСЮК

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118106455
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —758/13122/23

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Анохін А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні