Ухвала
від 04.04.2024 по справі 398/1125/24
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/1125/24

провадження №: 2/398/1481/24

УХВАЛА

Іменем України

"04" квітня 2024 р. м.Олександрія

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області, розглянувши клопотання Комунального підприємства «Центральна міська лікарня м.Олександрія» Олександрійської міської ради Кіровоградської області про продовження строку для подання відзиву на позовну заяву у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до КП «ЦМЛ м.Олександрія» про зобов`язання вчинення певних дій,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Комунального підприємства «Центральна міська лікарня м.Олександрія» Олександрійської міської ради Кіровоградської області про зобов`язання вчинення певних дій.

Ухвалою судді від 15.03.2024 вказану позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін. Відповідачу встановлено 15-денний строк з моменту отримання копії ухвали для надання відзиву на позовну заяву.

Представник відповідача подав клопотання про продовження строку на подання відзиву на позовну заяву, яке мотивоване тим, що ухвалу судді про відкриття провадження позивачем отримано в електронному кабінеті 20.03.2024 року, а позовна заява була отримана засобами поштового зв`язку лише 25.03.2024 року.

Відповідно доч.1ст.191ЦПК Україниу строк,встановлений судомв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,відповідач маєправо надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Ухвалою про відкриття провадження відповідачу зазначено строк подання відзиву 15 днів з моменту отримання ухвали про відкриття.

Відповідно до ч.1 ст.126 ЦПК України право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом.

Відповідно до ч.2, 3 ст.127 ЦПК України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Враховуючи обставини, наведені представником відповідача у клопотанні, для об`єктивного розгляду справи по суті та з`ясування всіх обставин справи, суд вважає за можливе на підставі ст. 127 ЦПК України продовжити відповідачу строк для подання відзиву на позов.

Керуючись ст.ст. 127, 191, 260, 261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання Комунального підприємства «Центральна міська лікарня м.Олександрія» Олександрійської міської ради Кіровоградської області про продовження строку для подання відзиву на позовну заяву у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до КП «ЦМЛ м.Олександрія» про зобов`язання вчинення певних дій - задовольнити.

Продовжити Комунальному підприємству «Центральна міська лікарня м.Олександрія» Олександрійської міської ради Кіровоградської області строк для подання відзиву на позовну заяву та доказів в обґрунтування позиції по справі на 10 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Позивач в порядку, встановленому ст. 199 ЦПК України має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповідно відзиву/заперечення.

Ухвала набирає законної сили негайно після підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В.Голосеніна

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118114422
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинення певних дій

Судовий реєстр по справі —398/1125/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Голосеніна Т. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Голосеніна Т. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Голосеніна Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні