Ухвала
від 02.04.2024 по справі 317/1175/24
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/1175/24

Провадження №/п 2/317/576/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про витребування доказів

02 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Мінгазова Р.В.,

за участю секретаря судового засідання Демко К.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Долинської об`єднаної територіальної громади Запорізького району Запорізької області, третя особа: Запорізька районна державна нотаріальна контора, П`ята Запорізька державна нотаріальна контора про визнання права власності в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Запорізького районного суду Запорізької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Долинської об`єднаної територіальної громади Запорізького району Запорізької області, третя особа: Запорізька районна державна нотаріальна контора, П`ята Запорізька державна нотаріальна контора про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Сторони у підготовче судове засідання не з`явилися, про час і місце проведення судового засідання повідомлені належним чином.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі, якщо розгляд справи здійснюється судом за відсутністю осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

02.04.2024 представником позивача ОСОБА_3 адвокатом К. Голубєвим заявлено клопотання про витребування з Запорізької районної державної нотаріальної контори Запорізької області копію спадкової справи №444 за 2013 рік, після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та витребувати з П`ятої Запорізької районної держаної нотаріальної контори копію спадкової справи №470 2015 рік, після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно з ч. 7-8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що слід витребувати докази, оскільки вони є необхідні для прийняття рішення по даній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Витребувати у Запорізької районноїдержавної нотаріальноїконтори (69089, м. Запоріжжя, вул. Істоміна, буд. 4):

-належним чином завірену копію спадкової справи за №444 за 2013 рік, після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати у П`ятої Запорізькоїдержаної нотаріальноїконтори (69071, м. Запоріжжя, вул. Цитрусова, буд. 5):

-належним чином завірену копію спадкової справи за №740 за 2015 рік, після смерті ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Встановити термін виконання даної ухвали суду до 02 травня 2024.

Роз`яснити положення ст. 84 ЦПК України, відповідно до яких будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали направити Запорізькій районній державній нотаріальній конторі (69089, м. Запоріжжя, вул. Істоміна, буд. 4) та П`ятій Запорізькійдержаній нотаріальнійконторі (69071, м. Запоріжжя, вул. Цитрусова, буд. 5), для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Мінгазов

СудЗапорізький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено05.04.2024
Номер документу118116875
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —317/1175/24

Ухвала від 23.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні