Ухвала
від 02.05.2024 по справі 317/1175/24
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/317/576/2024

Справа № 317/1175/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 травня 2024 року м. Запоріжжя

Запорізький районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Мінгазова Р.В.

при секретарі Демко К.І.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Долинської об`єднаної територіальної громади Запорізького району Запорізької області, треті особи: Запорізька районна державна нотаріальна контора, п`ята запорізька районна про визнання права власності в порядку спадкування за законом,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває зазначена цивільна справа.

02 травня 2024 року до суду від позивача ОСОБА_1 надійшла заява про зупинення провадження у справі у зв`язку зі смертю позивача ОСОБА_2 , до залучення його правонаступника, до якої було додано копію свідоцтва про смерть та довідки про причини смерті.

Позивач та її представник в підготовче засідання не з`явились.

У разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу (ст. 55 ЦПК України).

Відповідно до ст. 251 ч. 1 п. 1 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Відповідно до копії свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 від 13.03.2024 складеного Оріхівським ВДРАЦС у Пологівському районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , про що складено актовий запис № 241.

Зважаючи на викладене, суд вважає, що наявні усі правові підстави для залучення до участі у справі правонаступника позивача, у зв`язку із чим за необхідне зупинити провадження у справі до залучення до участі у справі правонаступника та витребувати з нотаріальної установи матеріали спадкової справи до майна померлого ОСОБА_2 з метою з`ясування кола спадкоємців.

Керуючись ст.ст. 55, 251, 253, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Долинської об`єднаної територіальної громади Запорізького району Запорізької області, треті особи: Запорізька районна державна нотаріальна контора, п`ята запорізька районна про визнання права власності в порядку спадкування за законом, - до залучення до участі у справі правонаступника.

Витребувати з Запорізької районної державної нотаріальної контори матеріали спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , яку зобов`язати надати державну нотаріальну установу по збігу шестимісячного строку на прийняття спадщини.

Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Р.В. Мінгазов

СудЗапорізький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення02.05.2024
Оприлюднено06.05.2024
Номер документу118805783
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —317/1175/24

Ухвала від 23.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 23.09.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Мінгазов Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні